1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ZAYIFLAMAK İÇİN KAHVALTIYA DİKKAT EDİN!
ZAYIFLAMAK İÇİN KAHVALTIYA DİKKAT EDİN!

ZAYIFLAMAK İÇİN KAHVALTIYA DİKKAT EDİN!

Zayıflamak için kahvaltıda çok az yenilmesi öneriliyor. Uzmanlara göre kahvaltıda çok az yiyen bir insan günün sonraki saatlerinde bunu fazla yiyerek telafi etmiyor.

A+A-

Bilim insanları zayıflamanın kahvaltıyla başladığını belirtiyor. Yapılan bir çalışnmada erkek ya da kadın kahvaltıda çok az yediğinde günün sonraki saatlerinde çok yiyerek bunu telafi etmediği ortaya çıktı. Böylelikle kişi günde aldığı kalorileri kesmiş oluyor.

Avrupa Obezite Kongresi'nde sunulan öalışmada kilo vermenin küçük değişikliklerle olabileceği belirtildi. Cambridge'deki Tıbbi Araştrımalar Konseyi'ndeki beslenme merkezindeki uzmanlar 33 aşırı kilolu erkek ve kadınla inceleme yaptı. Katılımcılara üç tarz kahvaltı verildi.

Birincisinde 700 kalori içeren normal servis, ikincisinde aynı yiyecek ama yüzde 20 daha küçük, diğerinde ise birincisinin yarısı kadar çok küçük kahvaltı verildi.

Sonra sabahın ilerleyen saatinde katılımcılara bisküvi sunuldu ve sonra kendileri öğlen yemeği alırken izlendi. Uzmanlar sonra gün içinde katılımcıların ne yediğini not etti.

Araştırma sonunda görüldü ki küçük kahvaltı yapan insanların daha sonra tıkınmadılar. Aksine her öğünde kahvaltıda yedikleri kadar yediler.

Uzmanlar kahvaltıda alınan kaloriyi 270 civarına düşürmenin mümkün olabileceğini belirtti. Böylelikle küçük değişiklikle kilo vermenin mümkün olabileceği ifade edildi.

Araştırmacı Susan Jebb "Porsiyonun küçülmesi kilonun kontrol altına alınması için çok yardımcı olan bir strateji. Küçük değişiklikleri küçümsememek lazım. Her gün tekrar edildiğinde büyük kazançlar sağlar" dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.