1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Zayıflamak İçin Yaptı Hayatına Mal Oldu!
Zayıflamak İçin Yaptı Hayatına Mal Oldu!

Zayıflamak İçin Yaptı Hayatına Mal Oldu!

Zayıflamak uğruna hayatından oldu!

A+A-

Zayıflamak için yaptı hayatına mal oldu

Genç kızlarda sosyal baskı, zayıflama isteği anoreksiya, bulumiya gibi hastalıkların yanında başka şekillerde de can alıcı noktalara geldi.

Zayıflama hapı, zayıflama çayları kullananlardan sonra İngiltere'de tip 1 diyabet hastası genç bir kız zayıflamak için insülin iğnesini yapmayınca hayatını kaybetti.

İNSÜLİN İĞNESİ HAYATINA MAL OLDU

Londra'da yaşayan 27 yaşındaki Lisa Day, gençliğinde de yeme bozukluğu yaşamıştı. İlerleyen yaşlarda da zayıflama isteği süren genç kız her gün vurması gereken insülin iğnesini zaman zaman aksatarak zayıflayabileceği yanılgısına düştü.

5714ee93c03c0e1a20d6b1ad.jpg

ÖLÜM NEDENİ: İNSÜLİN EKSİKLİĞİ 

Ölüm nedeni olarak diabetik ketoasidoz yani insülin eksikliği olduğu saptanan genç kız için ailesi 5 saat ambulans bekledikten sonra hayatını kaybetti. Ailesi kızına geç gelen ambulansı da sağlık skandalı olarak nitelendirdi. 

Birmingham Çocuk Hastanesi'nden Dr. Melanie Kershaw "Yaşları 15 ile 40 arasında değişen diyabet hastası kadınların en az yüzde 40'ında zaman zaman kilo kontrolü için insülin iğnesini atlama eğilimi görüyoruz. Bunların bazılarında uyarmamıza rağmen hareket inatçı şekilde devam ediyor." dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.