1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. ZAYIFLAMAK İSTEYENLERE "DONDURMA YİYİN" ÖNERİSİ
ZAYIFLAMAK İSTEYENLERE "DONDURMA YİYİN" ÖNERİSİ

ZAYIFLAMAK İSTEYENLERE "DONDURMA YİYİN" ÖNERİSİ

Zayıflamak isteyenlere "Dondurma yiyin" önerisi

A+A-

KAYSERİ Lokanta ve Pastacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Şahan, "Zayıflamak isteyen kişiler dondurma tüketebilir" dedi.
 
  Kayseri Lokanta ve Pastacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu üyesi Muammer Şahan, dondurmanın yaz başta olmak üzere, tüm mevsimlerde kimsenin vazgeçemediği tatlılardan biri olduğunu söyledi. Şahan, şöyle dedi:
 
"Sütten üretilen dondurma, aynı zamanda sağlıklı tatlı seçeneklerinin başında gelir. Çünkü kaliteli protein kaynağıdır. A vitamini açısından zengindir. Kalsiyum ve fosfor minerallerini yüksek oranda içerir. Az miktarda D vitamini içerir. Birçok tatlıya nazaran kalori içeriği daha düşüktür. Ayrıca, büyüme ve gelişme çağında protein, kalsiyum ve fosfor kemik ve kas gelişimi açısından elzemdir. Dondurma, içeriği ile bu gereksinmenin karşılanmasında yardımcı olur. Özellikle süt tüketmeyi sevmeyen çocuklarda süt yerine tüketilmesi günlük besinsel ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olur. Bu nedenle çocukların beslenmesinde önemlidir. Gebelik döneminde; anne adayının kaliteli protein ve kalsiyum ihtiyacı artar. Anne bu gereksinmesini karşılayamazsa, bebek annenin depolarını kullanır ve doğum sonrası anne de kemik erimesi gibi sorunlar çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle gebelerin günlük 3 bardak süt ve süt ürünleri tüketmesi gerekir. Bu gereksinmenin bir kısmı dondurma ile karşılanabilir. Yine yaşlıların beslenmesinde önem arz eder. Kilo almakta güçlük çeken, çiğneme ve yutma güçlüğü olan yaşlılarda günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanması açısından önemli bir kaynak olarak kullanılabilir. Zayıflamak isteyen kişilerde dondurma tüketebilir.Günlük beslenme programından 1 bardak süt ve 1 dilim ekmek eksilten kişi, diyet yaparken de günde 2 top dondurmayı ara öğün olarak tercih edebilir."
 
Merdiven altında yapılan dondurmalara dikkat edilmesi gerektiğini belirten  Muammer Şahan, son dönemde bazı üreticilerin dondurmanın kıvam artırmak için jelatin gibi bazı katkı maddeleri kattıklarını, tüketicilerin bu konuda hassas davranmaları gerektiğini söyledi. Şahan, "Tüketici aldıkları ürünlerde doğallık aramalı. Halkıı bilinçli tüketim konusunda uyarmayı bir görev kabul ediyoruz. Dondurma alırken gelişigüzel yerlerden ve ucuz diye almaktansa belli ve markalı yerlerden kaliteli ve iyi dondurma almak daha iyidir. Unutulmamalıdır ki; sağlık paha biçilmeyecek kadar değerlidir" diye konuştu.
 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.