1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZEHİR BAHÇESİ!
ZEHİR BAHÇESİ!

ZEHİR BAHÇESİ!

Suçüstü yakalandılar!

A+A-

Narkotik polisi Bademliköy’de uyuşturucu bahçesi buldu ve uyuşturucu ile bağlantısı olan 6 kişiyi tutukladı

Suna ERDEN

Narkotik polisi Bademliköy’de uyuşturucu bahçesi buldu ve uyuşturucu ile bağlantısı olan 6 kişiyi tutukladı

Narkotik polisi aldığı ihbar üzerine başlattığı operasyon sonucu önceki gün Güzelyurt- Bademliköy yakınlarındaki ormanlık arazide ekili 529 kök hintkeneviri bitkisi, suçla bağlantılı yakalanan Tezcan Akkurt’un tasarrufunda ise 6 kilo 500 gram hintkeneviri türü kurutulmamış hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Akkurt’un yanı sıra suçla bağlantılı Kadir Akbulut, Server Aşan, Sedat Aşan, Sefer Topuz ve Murat Yıldırım da gözaltına alındı. Zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefke’de mahkemeye çıkarıldı.

UYUŞTURUCU BAHÇESİ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, mahkemede verdiği ifadede zanlılar Tezcan Akkurt, Kadir Akbulut, Server Aşan, Sedat Aşan, Sefer Topuz ve Murat Yıldırım’ın hintkeneviri bitkisi “Ziraat –Tasarruf” ve hintkeneviri “Tasarruf Alma –Verme” suçlaması ile tutuklandıklarını anlattı. Polis memuru Cemal Ramiz, Narkotik’te görevli bir polis ekibinin alınan bir bilgi üzerine, Bademliköy ormanlık arazi içinde pusu kurduklarını söyledi. Ramiz, zanlı Tezcan Akkurt’un önceki gün saat 13.00 sıralarında Bademliköy'ün kuzey kısmında denizden yaklaşık 100 metre içeride bulunan ormanlık arazi içerisinde tespit edildiğini kaydetti. Ramiz, polis ekiplerinin zanlıyı takibi sonucu, arazide ekili boyları 10 ile 70 cm arasında bir kısmı saksılar içinde bir kısmı ise su kanalları etrafına ekilmiş toplam 529 kök hintkenevirini sökerken suçüstü tutuklandığını belirtti.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Zanlının suçüstü gereği tutuklandığını ifade eden Cemal Ramiz, yapılan sorgulamanın ardında zanlının tasarrufunda poşetler içinde kurutulmamış taze ve yeşil halde yaklaşık 6 kilo 500 gram ağırlığında hintkeneviri daha bulduklarını kaydetti. Soruşturmayı yürüten polis memuru Ramiz, zanlı Akkurt’u yaklaşık 1 hafta önce yakın takibe alan ve hintkeneviri ekili araziyi zanlı Kadir Akbulut’un tespit ettiğini öğrenen Tezcan Akkurt’un, Akbulut’a uyuşturucu temin ettiğini öğrendiklerini kaydetti. Ramiz, zanlı Tezcan Akkurt’un ifadesinde Kadir Akbulut ile birlikte hintkeneviri ekili ormanlık alanda birlikte uyuşturucu içtiklerini daha sonra da Bademliköy’de zanlı Akkurt’un Akbulut’a 8 gram hintkeneviri verdiğini itiraf ettiğini kaydetti.

EKİP BİÇTİLER

Polis memuru Cemal Ramiz, aynı gün genişletilen soruşturma kapsamında zanlılar Server Aşan, Sedat Aşan, Sefer Topuz ve Murat Yıldırım’ın da şüphe üzerine tutuklandıklarını belirtti. Ramiz, zanlıların evinde mahkeme emri ile yapılan aramada her hangi kanunsuz bir maddeye rastlamadıklarını belirterek zanlıların olayla bağlantılarının olup olmadığı yönünde araştırma yapıldığını kaydetti. Soruşturma memuru, uyuşturucu bitkilerin ekili olduğu alanda birçok saksı, çapa, sulama aletleri bulunduğunu ve emare olarak alındığını kaydetti.

Soruşturmanın yeni başladığını, aranan şahısların ve kayıp olan uyuşturucu bitkilerin olduğunu kaydeden Ramiz, bu aşamada zanlıların 1’er gün süreyle tutuklu kalmaları talebinde bulundu. Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, polis soruşturmasının yeni başladığına dikkati çekerek, tüm zanlıların 1’er gün süreyle tutuklu kalmalarına karar verdi. Zanlıların bugün Lefke Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmaları bekleniyor.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.