1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZEHİR DEPOSU KARAVAN
ZEHİR DEPOSU KARAVAN

ZEHİR DEPOSU KARAVAN

2933 kök Hintkeneviri bitkisi...

A+A-

Narkotik ekiplerinin Lefke’de düzenlediği uyuşturucu operasyonunda tutukladığı zanlı Halil Fellahoğlu, dün tutukluluk talebiyle Lefke Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Erkan Karam, olguları aktardı. Karam, önceki gün zanlı Halil Fellahoğlu’nun Lefke Mezarlık yolunda kaldığı karavanda mahkeme emri ile arama yapıldığını söyledi. Karam, karavanda gerçekleşen aramada 30 gram hintkeneviri, 1 adet tabanca, iki adet şarjör ve 14 adet canlı mermi bulduklarını kaydetti.

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Karam, zanlının gösterimi ile yine kullanımındaki ambar şeklinde bina arama yapıldığını ve 1 kilo ağırlığında Hintkeneviri ele geçirdiklerini ifade etti.

Polis çavuşu Erkan Karam, zanlı Halil Fellahoğlu’nun kullanımındaki karavanın tellerle çevrilmiş bölümünde yapılan aramada 33 kök boyları 15 ile 40 cm arasında değişen Hintkeneviri bitkisi, yine aynı alanının batıya bakan bölümünde toplam 2 bin 900 kök boyları 10 ile 150 cm arasında değişen Hintkeneviri bitkisi bulduklarını belirtti.

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Erkan Karam, zanlı Halil Fellahoğlu’nun verdiği gönüllü ifadesinde işlediği suçu itiraf ettiğini 2017 yılı Mart ayı içinde ziraatını yaptığı Hintkeneviri bitkisinden 3 kilo hasat ettiğini ve bir kısmını içtiğini itiraf ettiğini söyledi.

Karam, soruşturmanın çok yeni olduğunu belirterek alınması gereken ve soruşturulması gereken birçok kişinin olduğunu belirtti.

Olayla bağlantılı aranan bir şahsın daha olduğuna dikkati çeken Karam, Fellahoğlu’nun soruşturma amaçlı 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Kaynak: Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.