1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZEHİR SAÇIYOR!
ZEHİR SAÇIYOR!

ZEHİR SAÇIYOR!

ZEHİR SAÇIYOR!

A+A-

KKTC’de gittikçe yaygınlaşan ve kalp hastalıkları ile birlikte en önemli sağlık sorunlarından birisi haline dönüşen kanserin, Ana nedenlerinden bir tanesi olarak gösterilen Kalecik Elektrik Santrali bugün yine bölgeyi duman altında bıraktı.

Kalitesiz akaryakıt kullanılan elektrik santralinin bacasından çıkan zehirli dumanlar bölgeyi yeniden duman altında bırakırken halk sağlığını da tehdit eder duruma geldi.

Özellikle Kalecik Elektrik Santrali ile ilgili somut hiçbir adım atılmaması orada bulunan halkı oldukça rahatsız ediyor.

Dumanın bacadan çıktıktan sonra gittikçe aşağılara inerek  bölgenin duman altında kalması ve duman rüzgarın etkisi ile Kalecik’e doğru yayılması vatandaşları huzursuz ediyor.

Söz konusu santralin bacasında filtre olmadığından dolayı,bacadan çıkan siyah zehirli duman yıllardır bölge halkının sağlığını tehlikeye atarak zehir solumasına neden oluyor. Ayrıca bölgeye ciddi anlamda zarar vermeye devam ediyor.

Orada bulunan halk başta kendileri için tedirgin olduklarını belirtirken, tarlada bulunan mahsüllerinin de bu zehirli dumandan etkilendiğini dile getirdiler.


unnamed-063-001.jpg

MHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.