1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘ZEHİR SOLUYORUZ’
‘ZEHİR SOLUYORUZ’

‘ZEHİR SOLUYORUZ’

Filtresi olmayan bacalarından zehir saçmaya devam ediyor.

A+A-

Filtresi olmayan bacalarından, tehlikeli kimyasallar çıkaran Teknecik Elektrik Santrali, zehir saçmaya devam ediyor. Bölge halkı şikayetçi.

Duygu ALAN

Teknecik Elektrik Santrali’nde her ne kadar kükürt oranı düşük yakıt kullanılsa da halen bir filtre olmadığından bacasından çıkan duman, bölgeyi zehirlemeye devam ediyor.

Esentepe ve Çatalköy bölgelerinde yaşayan halkın kabusu haline dönüşen duman, insan ve çevre sağlını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor.

Bacadan çıkan duman bölgedeki evlere ve işyerlerine kadar ulaşıyor.

Pencere çerçeveleri, masaların üzerinde is lekeleri bariz şekilde görülüyor. Sağlıklarından endişe eden bölge halkı duman nedeni ile kapı pencere açamıyor.

teknekcik.jpg

Halk şikayetçi

Esentepe’de ikamet eden bazı vatandaşlar Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasından çıkan dumanın insan sağlığına verdiği zararları anlattı.

Bölge halkı, santralin bacasından çıkan kimyasal nedeni ile bölgede kanser vakalarının ve astım hastası insan sayısının arttığını söyledi.

Halk, “Herkes astım, koah hastası, birçok kişi de kansere yakalandı. Artık yeter. İnsan sağlığını daha fazla hiçe saymasınlar” diye isyan etti.

Çevreye de zararı büyük

Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasından çıkan kimyasalın çevreye ve doğaya da olumsuz etkileri olduğunu ifade eden Esentepe’de vatandaşlar, bölgede ciddi derecede hava kirliliğinin olduğunu, toprakların verimsizleştiğini kaydetti.

Bölge halkı, bir zamanlar üzümü ile meşhur Esentepe’de artık ne asma ne narenciye ne zeytin ne de herhangi bir meyve sebze ağacının yetiştirilemediğini dile getirdi.

teknecik1.jpg

Santralin çevresi de kirli

Teknecik Elektrik Santrali’nin etrafındaki manzara da görenleri hayrete düşürüyor.

Santralin etrafında bulunan moloz yığınları ve çöpler, çevre ve insan sağlığı için ayrıca tehdit oluşturuyor.

Moloz yığınları ve çöplerin oluşturduğu manzara ise hiç iç açıcı değil

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.