1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZEHİR TACİRİ YAKALANDI!
ZEHİR TACİRİ YAKALANDI!

ZEHİR TACİRİ YAKALANDI!

Kaçmıştı, geri geldi!

A+A-

Uyuşturucu suçundan 7 yıldır aranan Cemil Cankat önceki gün Lapta’da düzenlenen operasyonda kaçmaya çalışırken yakalandı

Suna ERDEN

Uyuşturucu suçundan 7 yıldır aranan Cemil Cankat önceki gün Lapta’da düzenlenen operasyonda kaçmaya çalışırken yakalandı. Zanlının kaldığı otele baskın yapan narkotik ekipleri, camdan atlayıp ayağını inciten Cankat’ı gözaltına alarak dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkardı. Zanlının yasal olmayan yollardan ülkeden kaçtığı, 2016 yılında kaçak olarak ülkeye geldiği belirtildi.

KAÇMIŞTI, GERİ GELDİ

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlının 2 Eylül 2010 yılında Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa’da işlenen eroin “ithal”, “alma” ve “verme” suçlarından arandığını ancak yasal olmayan yollardan kaçtığını ve 5 Temmuz 2016 yılında KKTC’ye Gazimağusa Limanı’ndan kaçak olarak girdiğini tespit ettiklerini söyledi. Polis, zanlının Lapta’da kaldığına dair bilgi alınması üzerine operasyon düzenlediklerini ve zanlının polisleri görmesi üzerine ikinci kattan atlayarak kaçmaya çalıştığını kaydetti.

Zanlının kaçmak istediği esnada atladığı ikinci kattan ayağını incittiğini belirten polis, zanlının daha sonra teslim olduğunu ve üzerinde gerçekleşen aramada 2 ayrı naylon içerisinde 2 gram eroin ele geçirildiğini belirtti. Polis, soruşturmanın yeni başladığını belirterek zanlının 3 gün poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

KUMPAS İDDİASI

Tutukluluk talebinin ardından, söz hakkı isteyen zanlı Cankat arandığını kabul etmeyerek uyuşturucunun kendisine ait olmadığını ve kumpasa kurban gittiğini öne sürdü. Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın yeni olduğuna dikkati çekerek 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.