1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Zehir Ticaretine 9 Yıl Hapis
Zehir Ticaretine 9 Yıl Hapis

Zehir Ticaretine 9 Yıl Hapis

1 kilo hintkeneviri ile 70 gram kokain tasarrufu...

A+A-

Star Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre; Girne’de 2017 yılında “1 kilo hintkeneviri ile 70 gram kokain tasarufu, 48 gram hintkeneviri ile 23 gram kokain verme ve 16 kök hintkeneviri ziraati”suçlarından yakalanan Hüseyin Başar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 9 yıl hapse mahkum edildi.

Kararı okuyan Yargıç Şerife Katip Kır, 1 Temmuz 2017 tarihinde Girne’de Serkan Tosun isimli sanığın Girne’ye bağlı Çatalköy bölgesinde uyuşturucu ile yakalandığını, sanığın aracında 1 adet plastik kutu içinde 2 gram hintkeneviri, aynı kutu içinde 1 gram kokain ve yine içinde uyuşturucu madde,1 adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulunduğunu belirtti. Serkan Tosun’un Esentepe’deki evinde yapılan aramada vazo içine gizlenmiş sigara kutusunda 4 gram kokain, aynı yerde şeffaf naylon içinde 3 adet uyuşturucu hap bulunduğunu söyleyen Kır, yapılan soruşturmada uyuşturucu maddelerin sanık Hüseyin Başar tarafından Tosun’a verildiğinin belirlendiğini açıkladı.

Kır, Başar’ın tespit edilerek tutuklandığını, aracında yapılan aramada bir miktar hinkeneviri, bir miktar kokain ve bir adet hap bulunduğunu söyledi.Sanığın üzerinde yapılan aramada ise 4 bin 35 TL, 100 Dolar, 140 Sterlin ve 20 Euro ele geçirildiğini kaydeden Yargıç, sanığın paranın uyuşturucu geliri olduğunu itiraf ettiğini söyledi.

Kır, sanık Başar’ın evinde yapılan aramada da kokain ve hinkeneviri bulunduğunu, sanığa emanet edilen bir evde ise 16 kök hinkeneviri bitkisi ele geçirildiğini açıkladı. Yargıç, sanığın babasına ait eve de uyuşturucu gizlediğini, polise itiraf etmesi üzerine yapılan arama kokain ve hintkeneviri türü uyuşturucu ele geçirildiğini dile getirdi. Kır, sanığın hem kendine ait evde hem de başkaları tarafından kendisine emanet edilen evlerde uyuşturucu işi yaptığını belirtti.

Kır, uyuşturucu suçlarının kamu menfaatini olumsuz etkileyen suçlar olduğunu ifade ederek, sanığı yargılandığı, “1 kilo hintkeneviri ile 70 gram kokain tasarrufu, 48 gram hintkeneviri ile 23 gram kokain verme ve 16 kök hintkeneviri ziraati” suçlarından 9 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.