1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZEHİRLEDİLER
ZEHİRLEDİLER

ZEHİRLEDİLER

Zehirlediler

A+A-

Yeniboğaziçi bölgesindeki Crystal Rocks otele yakın ormanlık araziye, elleri ve kolları bağlı vaziyette gömülen,  21 Ocak tarihinde tespit edilen Ahmet Aybak’ ın doku örnekleriyle ilgili adli tıp raporu henüz hazırlanmadı, ancak polisin tutukladığı 2 zanlıdan bir tanesi ‘zehirleyip’ öldürdüklerini itiraf etti.

Polis, iki zanlıdan biri olan İbrahim Maraşlı’yı, Akyar sınır kapısından güneye geçmek üzere iken yakaladı. Diğer zanlı Mustafa İlhan Tuncay da tutuklanarak dün Maraşlı ile birlikte Gazimağusa Kaza Mahkemesinde nöbetçi Yargıç Çiğden Güzeler’ in huzuruna çıkarıldı.

Polis olayı anlattı

Mahkemeye olayı aktaran tahkikat subayı, Polis Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 21 Ocak’ ta alınan bir bilgi ile saat 23.15’ te Yeniboğaziçi bölgesindeki Crystal Rocks otelin bir kilometre kuzeydoğusunda,  denizden 60 metre uzaklıkta kumluk alanda, 2 metre genişliğinde ve 1 metre 34 cm deriliğinde kazılmış bir çukurda gömülü vaziyette bir erkek cesedi bulduklarını anımsattı.

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz nezaretinde cesedi çıkardıklarını aktaran Dalkıran,  ceset üzerindeki pantolonun cebinde bir otele ait 408 no’lu  oda anahtarı ile sim kart bulduklarını söyledi. Cesede 22 Ocak tarihinde Gazimağusa Devlet Hastahanesinde Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından otopsi yapıldığını anlatan Dalkıran, otopsi de ölüm nedeninin belirlenemediğini ve ceset üzerinden doku ile organ örneklerinin alınıp İstanbul Adli Tıp Kurumu’ na gönderildiğini kaydetti.

Sürekli Kıbrıs’a geliyordu

Yapılan araştırmalar neticesinde bulunan cesedin Cyprus Apart Otel’de turist olarak kalan,  son 4 yıl boyunca sık sık KKTC’ye giriş-çıkış yapan  49 yaşındaki Ahmet Aybak’ a ait olduğunun belirlendiğini aktaran Dalkıran,  genişletilen soruşturma çerçevesinde 2 zanlı İbrahim Maraşlı ve Mustafa Tuncay İlhan’ı dün tespit edip tutukladıklarını söyledi.

Maraşlı Akyar’dan kaçıyordu

Zanlı 1 İbrahim Maraşlı’ nın KKTC’ yi terkedip Güney Kıbrıs’ a kaçmaya teşebbüs ettiği esnada Akyar sınır kapısında tespit edilip tutuklandığını söyleyen Dalkıran, zanlının  JJ 212 plakalı aracında yapılan aramada maktul ile başka bir şahısa ödeme yapıldığına dair toplam 250 bin TL banka dekontları ve  zanlı üzerinde cinayetin işlendiği gün maktul ile konuşma yapıldığı tespit edilen cep telefonu bulunduğunu, ayrıca zanlının evinde yapılan aramada 2 ayrı cep telefonunun da bulunup emare alındığını  mahkemeye aktardı.

Zanlı Mustafa İlhan Tuncay cinayeti itiraf etti

Zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’ ın kendilerine verdiği gönüllü ifadesinde olayı anlattığını aktaran Dalkıran, Mustafa İlhan Tuncay’ ın İbrahim Maraşlı ile birlikte Ahmet Aybak’ ı zehirleyerek öldürdüklerini ve gömdüklerini itiraf ettiğini bildirdi. Zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın daha sonra kamera kaydı altında herşeyi itiraf ettiğini ve yine kamera kaydı altında cesedin gömüldüğü yere giderek her şeyi kendilerine anlattığını aktaran Ömür Dalkıran, zanlı 2 Mustafa Tuncay İlhan’ın da cep telefonlarına da emare olarak el konulduğunu söyledi.

Banka dekontları incelenecek.

Zanlıların taammüden adam öldürme suçundan yargılanacaklarını söyleyen Dalkıran, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini, incelenecek olan kamera görüntülerinin, araştırılacak olan banka dekontlarının ve  incelenecek telefon dökümlerinin olduğunu aktardı.

Zanlıların serbest kalması halinde emarelere ve alınacak ifadelere doğrudan etkisi olabileceğini söyleyen Ömür Dalkıran, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Zanlı avukatlarının tutukluluk süresine itirazı olmazken, zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’ ın avukatı zanlının kalp rahatsızlığı bulunduğunu söyleyerek Doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

3 gün tutuklu kalacaklar

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Çiğdem Güzeler meselenin çok ciddi olduğunun altını çizerek  ve zanlıların mesele ile ilgili doğrudan ilgisi olabileceğine dair şahadetin huzurunda mevcut olduğuna bulgu yaptığını söyleyerek, zanlıların soruşturmanın selameti açısından 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.