1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZEHİRLİ DOMATESLER GÜNEY'E Mİ SATILDI?
ZEHİRLİ DOMATESLER GÜNEY'E Mİ SATILDI?

ZEHİRLİ DOMATESLER GÜNEY'E Mİ SATILDI?

Zehirli domatesler Güney'e mi satıldı?

A+A-

Geçtiğimiz hafta, üreticilerin bütün itirazlarına rağmen KKTC’ye Türkiye’den ithal edilen domateslerde sağlığa zararlı madde olan ‘pestisit’ maddesi tespit edildi. Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre, yapılan denetimlerde, fasulye, üzüm ve narda da limit üstü pestisit saptandığı bildirilirken, Kıbrıs Postası’na konuşan güvenilir bir kaynak, söz konusu domateslerin Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) verdiği izinle Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden güneye satıldığı iddia etti.

Kıbrıs Postası

Kaynak “Ticaret Odası, bu domateslerin güneye satılmasına izin verdi. Domatesler güneydeki piyasaya sokuldu ve satıldı. Hiçbir denetim yapılmadan gerçekleştirilen bu satış iki toplum arasında güven sarsıcı bir durum yaratır” diye konuştu.

Öte yandan güneyde yayınlanan Fileleftheros Gazetesinin “Askerlerimiz, Türk Domatesiyle Besleniyor!” başlığıyla dün verdiği haber, söz konusu domateslerin güneye satıldığı iddiasını doğrular nitelikte.

Haberde  “Evroagrotikos” adlı çiftçi örgütü, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın verdiği belgeyle KKTC’den Güney Kıbrıs’a 16 ton domates geçirildiğini savunarak, bu ürünlerin gerek çeşide, gerekse zamana bakıldığında KKTC’de üretilmiş olamayacağını ve Türk menşeli olduğunu iddia edilmişti.

d1.gif

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.