1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ZEHRA EŞCİNSEL OLSA...
ZEHRA EŞCİNSEL OLSA...

ZEHRA EŞCİNSEL OLSA...

Zehra ‘eşcinselim’ derse

A+A-
Hakan Ural’ın “Oğlum gay olsa arkasında dururum” sözlerinin bir benzeri de Hülya Avşar’dan geldi: “Kızım ‘eşcinselim’ derse de başımın üzerinde yeri var”
 
Hülya Avşar, Türkiye’nin ilk gay magazin dergisi ‘GayMag’a çok özel açıklamalarda bulundu. Sözü 16 yaşındaki kızı Zehra Çilingiroğlu’na getiren Avşar “Zehra, ‘eşcinselim’ derse; evladımdır, başımın üzerinde yeri vardır. Hiç garip gelmiyor bana, olayı büyüteceğimi düşünmüyorum” dedi. Bir süre önce Hakan Ural, yaptığı bir röportajda benzer sözler sarfetmişti. Dar paça pantolon, altına giydiği ayakkabılarla moda ikonu haline gelen oğluyla ilgili çıkan iddialara “Engincan gay değil. Ama cinsel tercihi farklı olsaydı da kabul eder, arkasında dururum” diye yanıt verdi.
 
Eskisi gibi değil
 
Geçen yıl “2. Sayfa”ya katılan tiyatrocu Ayşe Erbulak da oğlu Dağhan Külegeç için “Oğlumun gay olmasını istemezdim, olsaydı da kabul ederdim” demişti. 
 
Eskiden insanlar bu tür konuları konuşmaktan çekinirdi. ‘Aman aman Allah korusun’ diyenler hala çoğunlukta ama evladının cinsel tercihinin arkasında duranlar sadece ünlüler değil. Geçen yıl vizyona giren ‘Benim Çocuğum’ isimli bir belgeselde; çocukları lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüel olan bir grup Türk anne-babanın hikayeleri anlatılıyordu. Çıkış noktası şu soruydu: Bir gün çocuğunu size eş cinsel, biseksüel veya transeksüel olduğunu açıklarsa ne yaparsınız? Bir çoğu ‘Cinsel tercihini kabul edip, evladımı bağrıma bastım” diyor. Zor bir durum. Peki siz ne yapardınız? 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.