1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZENGİN VE GÜNEY TEMİNATA BAĞLANDI!
ZENGİN VE GÜNEY TEMİNATA BAĞLANDI!

ZENGİN VE GÜNEY TEMİNATA BAĞLANDI!

Tutuksuz yargılanacaklar!

A+A-

Mutluyaka kavşağında polis tarafından yapılan aramada tasarruflarında eski eser ve dedektör bulunan Davut Zengin ile Veli Güney tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Nadire BAHADİ

Mutluyaka kavşağında polis tarafından durdurulan araçlarında çok miktarda eski eser ile dedektör bulunan Davut Zengin ile Veli Güney 3 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. “Kanunsuz eski eser tasarrufu” suçlamasıyla hakkında soruşturma yürütülen zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Polis soruşturması tamamlandı

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Bulut mahkemede verdiği ifadesinde, 5 Şubat tarihinde Davut Zengin’in kullanımındaki aracın Mutluyaka kavşağında durdurulduğunu ve araçta yapılan aramada eski eser olan 15 adet değişik ebatlarda testi, 1 adet toprak kandil, 2adet toprak kase, 1 adet küçük boy kama, aracın ön kısmında ise 5 adet sikke bulunduğunu hatırlattı.. Zanlı Veli Güney’in de zanlı Zengin’in adına kayıtlı bir başka araçta tespit edildiğini belirten Bulut, zanlı Güney’in evinde yapılan aramada 1 adet dedektör bulunduğunu kaydetti. Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Bulut, Zengin ile Güney’in teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacaklar

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı Davut Zengin ile Veli Güney’in yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulmasına karar verdi. Zanlıların 3’er bin nakdi teminat yatırmasına karar veren Dağlı, ayrıca KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.