1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZENGİNLİĞİMİZ...
ZENGİNLİĞİMİZ...

ZENGİNLİĞİMİZ...

Zenginliğimiz utancımız oluyor..

A+A-

Tarihi Gazimağusa şehrinin en güzide eserleri arasında olan tarihi “İkiz Kiliseler”in kuzeye bakan duvarına ve tarihi ahşap kapısına sorumsuz kişiler tarafından sprey boyalarla yazılar yazıldı.

Turizm açısından büyük öneme sahip olan “İkiz Kiliseler”e bu türlü zarar verilmesi tepkiyle karşılandı. Konu ile ilgili olarak şikâyette bulunan vatandaşlar, her gün yanından geçtikleri tarihi “İkiz Kiliseler”in duvarlarına sorumsuz kişiler tarafından boyayla yazı yazıldığını görünce çok üzüldüklerini söyledi.

Halk olarak tarihi eserlere değer vermediğimizden yakınan duyarlı vatandaşlar, tarihi zenginliklerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.
 
Kilisenin tarihçesi

Alışılmışın dışında bitişik nizamda inşa edilen İkiz Kiliseler (Templer & Hospitaller)’in Templer ve Hospitaller Şövalyeleri’ne ait olduğu düşünülüyor.

14’üncü yüzyılda inşa edilen bu kiliseler, Mason Kilisesi olarak da biliniyor. Bu kiliselerde 1974 öncesinde İngiliz, Kıbrıslı Türk ve Rumların bağlı bulundukları Mason Locası’nın toplantılarına da ev sahipliği yaptığı da söyleniyor.

Günümüzde ise “İkiz Kiliseler”in büyük olanını Kıbrıs Sanat Derneği (KSD) kullanımında sanatsal aktiviteler için kullanılırken, küçük olanı ise özel bir işletme tarafından bar olarak değerlendiriliyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.