1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZENGİNSES DAVASINDA SONA GELİNDİ!
ZENGİNSES DAVASINDA SONA GELİNDİ!

ZENGİNSES DAVASINDA SONA GELİNDİ!

Zenginses hakkındaki karar...

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın Kermiya bölgesinde, 31 Ağustos 2014 gecesi, 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan trafik kazası ile ilgili yargı süreci sonlanmış ve Asya Rıdvanoğlu'na çarparak ölümüne neden olan Ali Aziz Zenginses'in aleyhindeki dava 30 Mart 2015'de tamamlanmıştı.
Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada iddia makamı ve savunmanın toplam 25 tanığı mahkemeye dinletilmişti.
ADAM ÖLDÜRME SUÇUNA İTİRAZ EDİLMİŞTİ
Sanık avukatı Altan Erdağ, iddia makamının fasıl 154 ceza yasasının 205. maddesi altında sanık aleyhine getirdiği adam öldürme suçunun kanunsuz fiil sonucu ölüme neden olma anlamına geldiğini belirtmişti.
"ÖLDÜRME SUÇUNDAN MAHKÛM EDİLMELİ"
Savcı Ergül Kızılokgil de sanığın bir gözü görmez, bir gözü yüzde 5 ile 4 oranında gören, gözlüksüz, alkollü, süratli araç kullanarak Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüne neden olduğunu, sanığın bu şekilde araç kullanmasının kendi seçimi olduğunu ve sonuçlarına da katlanması gerektiğini söylemiş ve Savcı, bu şartlar altında araç kullanan birinin adam öldürme suçundan mahkum edilebileceğini ifade ederek, kanunsuz fiillerde niyet aranmaması gerektiğini söylemişti.
İddia makamı ve sanık avukatının son sözlerini söylemesinin ardından mahkeme heyeti, davayı kararı açıklamak üzere yarına yani 29 Nisan 2015 Çarşamba gününe ertelemişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.