1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZEREN MUNGAN ANKARA’DA BİR DİZİ TEMASTA BULUNDU
ZEREN MUNGAN ANKARA’DA BİR DİZİ TEMASTA BULUNDU

ZEREN MUNGAN ANKARA’DA BİR DİZİ TEMASTA BULUNDU

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Ankara’dan dönen Maliye Bakanı Mungan, “KKTC’nin daha yaşanılır, ayakları üzerinde durabilen, vergide daha adaletli bir yapıya kavuşmasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

A+A-

MUNGAN: “KKTC’NİN DAHA YAŞANILIR, AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLEN, VERGİDE DAHA ADALETLİ BİR YAPIYA KAVUŞMASINI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Ankara’dan dönen Maliye Bakanı Mungan, “KKTC’nin daha yaşanılır, ayakları üzerinde durabilen, vergide daha adaletli bir yapıya kavuşmasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Ankara’da bir dizi temas gerçekleştiren Maliye Bakanı Zeren Mungan, dün akşam adaya döndü.

Maliye Bakanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakan Mungan  temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından kabul edildi.

TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay görüşmede yaptığı konuşmada,  KKTC’de yeni koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından Maliye Bakanı Mungan’ın Türkiye’ye ilk ziyaretini gerçekleştirdiğine işaret ederek, Mungan’ın KKTC’nin iyi yetişmiş bürokratlarından olduğunu ifade etti.

Mungan’ın yeni dönemde büyük hizmetler yapacağına inandığını belirten Atalay, 15 Kasım’da büyük bir heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 30’uncu Kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılacaklarını bildirdi.

MUNGAN

Maliye Bakanı Zeren Mungan ise KKTC’de e-devlet projesinin Türkiye’nin katkılarıyla TÜRKSAT tarafından yürütüldüğüne işaret ederek, “Bu proje kapsamında Kıbrıs’ta bir dönüşüm öngörülüyor. Kamu hesaplarının sürdürülebilir, takip edilebilir ortama getirilmesi öngörülüyor. Türkiye’nin bu anlamda çok başarılı deneyimleri var. Bu deneyimlerden faydalanacağız” dedi.

Türkiye’de olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de devlet bünyesinde dönüşümü sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Mungan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin daha yaşanılır, ayakları üzerinde durabilen, vergide daha adaletli olan, kayıt dışını kayda alarak tüm sistematiği elektronik ortamda yürütüp birey unsurunu asgariye indiren yapıya kavuşmasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

MUNGAN GÜNEŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Mungan,  temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Güneş ve diğer yetkililer ile bir araya geldi. Bu çerçevede, Türkiye’de kayıt dışı ekonomiyle mücadele hakkında detaylı bilgi alan Mungan,  KKTC’de kayıt dışı ekonomiyle mücadele eylem planının hazırlanarak Bakanlar Kurulu tarafından yürürlüğe konulduğunu ve eylem planına uygun süreçlerin takipçisi olacaklarını ifade etti.

ORTAK EKİP KURULMASI GÜNDEME GELDİ

Bakan Mungan, bunların haricinde, online eğitim uygulamaları, mevzuat ve e-ticaretin takibi konularında Türkiye Cumhuriyeti’nin deneyimleri hakkında bilgi aldı ve bu konularda ortak ekip kurulması konusunu gündeme getirdi.

MUNGAN YARAŞLI GÖRÜŞMESİ

Temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Genç Osman Yaraşlı ve ekibi ile de bir araya gelen Mungan, e- devlet çalışmalarının yanı sıra vergi ve gümrük teşkilatıyla ilgili yasal düzenlemeler ile eğitim konularında ciddi desteğe ihtiyaç olduğunu dile getirerek, mevzuat, kayıt dışı ekonomi ile mücadele alanlarında işbirliği konularını görüştü. TC Maliye Bakanlıpı yetkilileri görüşmelerin yararlı geçtiğini ifade ederek, her konuda KKTC’ye destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

MUNGAN ALTUNYALDIZ GÖRÜŞMESİ

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız ve Daire Başkanları ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki mevcut ve olası işbirliği alanları ele alındı. Bu çerçevede, 2014 yılı başlarında uygulamaya geçmesi planlanan e-devlet projesi, gümrük tarife, kıymetlendirme, kaçakçılıkla mücadele, mevzuat ve eğitim konularında işbirliği tartışıldı ve kurumlararası iletişimin güçlendirilmesini teminen temas noktaları belirlenmesi kararlaştırıldı.

MUNGAN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret eden Maliye Bakanu Mungan temaslarını tamamlayarak dün akşam adaya döndü.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.