1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZEYTİNLERİ TELEF, KENDİLERİNİ MAHKUM ETTİLER!
ZEYTİNLERİ TELEF, KENDİLERİNİ MAHKUM ETTİLER!

ZEYTİNLERİ TELEF, KENDİLERİNİ MAHKUM ETTİLER!

Değirmenlik bölgesinde

A+A-

Değirmenlik bölgesinde Adnan Aksoy’a ait arazi içinden 16 adet zeytin ağacını izinsiz söktükleri gerekçesi ile polis tarafından gözaltına alınan Ali Aksoy ve Eybil Eyri isimli kişiler, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada, bölgede birçok benzer şikâyet bulunduğunu ve zanlıların ilgisinin olup olmadığının araştırılacağını kaydetti.

Değirmenlik’te önceki gün 16 kök zeytin ağacını yetkili makamdan izinsiz sökmek ve kasti hasara uğratmak suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alınan Ali Aksoy ve Eybil Eğri isimli kişiler dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Değirmenlik Polis Karakolu’nda görevli Polis Memuru Hüseyin Özerenler, zanlıların 21 Kasım’da meydana gelen “Kasti hasar ve izinsiz zeytin ağacı sökme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Şantiye deposunda odunlar bulundu
Zanlıların söz konusu tarihte Adnan Aksoy’a ait arazi içinden toplam 16 adet zeytin ağacını söktüklerini aktaran Özerenler, zanlıların zeytin kökleri ve sökmekte kullandıkları kepçe ile birlikte tespit edilerek gözaltına alındıklarını kaydetti.

Zanlı Eybil Eyri’nin Değirmenlik bölgesinde bulunan şantiye deposunda yapılan aramada ise birçok zeytin ağacı odunu ve kökü bulunduğunu aktaran polis memuru Hüseyin Özerenler, bölgede, polis karakoluna gelen ağaç sökme şikâyetlerinin olduğunu ve zanlıların olaylarla bağlantılarının araştırılacağını belirtti.

3 gün tutuklu kalacaklar
Polis memuru Özerenler, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz çok yeni olduğunu ve zanlıların suç ortaklarının olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını anlatarak, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından her iki zanlının da üçer gün süreyle polis karakolunda tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve savunma avukatının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak istenilen süreyi verdi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.