1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZİMMETİNE 1 MİLYON TL GEÇİRMEKLE SUÇLANAN POLİSE 8 YIL HAPİS!
ZİMMETİNE 1 MİLYON TL GEÇİRMEKLE SUÇLANAN POLİSE 8 YIL HAPİS!

ZİMMETİNE 1 MİLYON TL GEÇİRMEKLE SUÇLANAN POLİSE 8 YIL HAPİS!

Sabit hız kameraları cezalarından toplanan yaklaşık 1 milyon TL’yi zimmetine geçirmekle suçlanan polis memuru Erdal Önder’le ilgili karar açıklandı.

A+A-

Girne Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi’nde görevli olan ve 2011 yılından 25 Eylül 2012 tarihine kadar geçen sürede trafik cezalarından toplanan yaklaşık 1 milyon TL’yi Gelir ve Vergi Dairesi’ne yatırmayarak zimmetine geçirdiği ortaya çıkan Erdal Önder isimli polis memuru, yargılandığı Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 yıl hapse mahkum edildi.

“Sahte resmi belge düzenleme”, “tedavüle sürme”, “kamu görevlisi tarafından sirkat” ve “kamu görevlisinin hesapta hile yapması” suçlarından mahkum olan Erdal Önder’le ilgili karar 2 Ağustos 2013 tarihinde okundu.

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin kararını açıkladığı oturumda, davayı yürüten Kıdemli Savcı Erdinç Akyener de hazır bulundu.

Heyet adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, sanığın işlediği suçların, toplum içerisinde endişe verici olduğunu ve infial yaratığını vurguladı. Kıdemli Yargıç Gazi ayrıca, halkın güvenliğini ve kanunların düzenini korumakla görevli bir kişinin böyle bir suçu işlemesinin sanık lehine ağırlaştırıcı bir sebep olarak dikkate aldıklarını belirtti.

Sanığın, fotokopi yöntemiyle yatırım belgelerini ve amirinin imzasını sahtelediğini, bu sebeple yaptığı hırsızlığın ortaya çıkmamasını sağladığına da dikkat çeken Gazi, sanığa verilecek olan cezanın kamu yararı ilkesine uygun bir şekilde verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Sanığa verilecek hapislik cezasının süresini belirlerken suçun işleniş şekli ve olgular ile sanığın şahsi durumunun dikkatle incelendiğini söyleyen Kıdemli Yargıç Gazi, sanığı mahkum olduğu suçlardan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay nasıl olmuştu?

Polis Genel Müdürlüğü Denetleme Kurulu’nun, Girne Polis Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği’ni denetlediği sırada olay fark edilmiş ve PGM’ye bağlı Mali Suçlarlara Mücadele Şubesi tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Başlatılan soruşturmanın ardından Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Ceza Tahsilat Bölümü’nde görev yapan polis memuru Erdal Önder’in, 2011 yılından 25 Eylül 2012 tarihine kadar olan sürede toplanan trafik cezalarını Gelir ve Vergi Dairesi’ne yatırmayarak zimmetine geçirdiği ortaya çıkmış ve Önder tutuklanmıştı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.