1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ZİNA İFTİRASINA 80 KIRBAÇ
ZİNA İFTİRASINA 80 KIRBAÇ

ZİNA İFTİRASINA 80 KIRBAÇ

sahte resimlerle zina iddiasında bulunan bir kişi 80 kırbaç ve

A+A-

Birkaç ay önce yarı Kuveytli, yarı Suudi şarkıcı Şems, Suudi kadınların otomobil kullanabilmesi için yapılan kampanyaya verdiği destekle tartışmalardan kaçmadığını gösterdi.

Şimdiyse bir Suudi mahkemesinde "onurunu ve şerefini" koruduğunu söylediği davayı kazandı. Adı açıklanmayan bir Suudi genci, internette sahte fotoğraflarla Şems hakkında zina suçlamasında bulundu.

Bu Suudi Arabistan'da çok ağır bir suçlama. Şems, bu iddia yüzünden yaşamının tehlikeye girebileceğini söyledi. Mahkeme, iddiayı destekleyebilecek herhangi bir kanıt olmadığına hükmetti ve genci iftira atmaktan suçlu buldu. Şems gibi genç Arap kadın şarkıcılar, son on yıldır büyük ün kazandı.

Ancak muhafazakâr çevreler bu şarkıcıların geleneklere aykırı davrandıklarını ve müstehcen olduklarını düşünüyor. Şarkıcıların yaşamları dedikodu dergileri ve internet siteleri tarafından yakından izleniyor.

Şarkıcılar, rakipleriyle de büyük kin güttükleri sert tartışmalara giriyor. Bu davanın altında da böyle bir tartışma olduğu düşünülüyor.

Şems ve avukatları, zina iddiasında bulunan gencin, Şems'in kamuoyu önünde sert tartışmaya giriştiği bir başka şarkıcının koyu hayranı olduğunu söylüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.