1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZİRVEDE ÖNE ÇIKAN DETAY!
ZİRVEDE ÖNE ÇIKAN DETAY!

ZİRVEDE ÖNE ÇIKAN DETAY!

ZİRVEDE ÖNE ÇIKAN DETAY!

A+A-

Hükümet, kuraklık tazminatlarını ödeyebilmek için Türkiye’den 50 milyon TL ek kaynak istedi

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu dün Maliye Bakanı Zeren Mungan ve Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile birlikte dün İstanbul’a giderek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yaşanan sıkıntıları aktardı

Özellikle kuraklık sorunu yüzünden bu yıl ekinlerin olmaması nedeniyle çiftçilerin tazminat beklentisini dile getiren KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu’nun, yaklaşık 50 milyon TL tutarında ek kaynak talep ettiği öğrenildi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, bir süre önce yaptığı açıklamada tazminat taleplerinin 71 milyon TL olduğunu, bunun 20 milyon TL’sinin Tarım Sigorta Fonu’ndan karşılanacağını açıklamıştı.

Kıbrıs İşlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da katıldığı görüşmede, ekonomik protokolde yer alan KIB-TEK’in özelleştirilmesi konusunun da ele alındığı ve KKTC hükümetinin, kurumun kendi kendine yeterli hale gelebilmesi için yapılan çalışmaları anlatarak, süre istediği öğrenildi.

Yaklaşık 45 dakika süren Erdoğan-Yorgancıoğlu görüşmesinde, CAS çalışanlarıyla ilgili sıkıntının da anlatıldığı ve KKTC’de oluşturulacak yeni bir şirket için kaynak talebinde bulunulduğu iddia edildi.

Su Projesi gerçekleşecek

Kuraklık çeken Kuzey Kıbrıs’ın en önemli sorunlarından birini olan su sıkıntısını giderecek ‘Asrın projesi’ çalışmaları hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, Eylül ayında sona gelineceğini söylediği haber verildi. Atalay, denizden boru döşeme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve önemli bir aksaklık olmaması halinde Eylül ayında suyun akacağını söyledi.

Ercan’da, Aydın Denktaş’la sohbet

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere dün Maliye Bakanı Zeren Mungan ile Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ile birlikte İstanbul’a giden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu dün gece saat 23.30 sıralarında yurda döndü..

Başbakan Yorgancıoğlu ile bakanları Ercan Havaalanı’nda Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile bazı üst düzey yetkililer karşıladı.

Yorgancıoğlu, Ercan’da VİP Salonu’nda Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş ile karşılaşarak sohbet etti.

Görüşme olumlu geçti

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, görüşmede ülke sorunları yanında kuraklık sorununu da ele aldıklarını söyledi.

“Güzel, pozitif, samimi bir görüşme oldu. Ülkemizin sorunları yanında 2014 yılı bütçe uygulamalarının bir disiplin içerisinde yürütüldüğü ve bütçe hedeflerine ulaşılacağı konusunda görüş birliğine vardık. Sunduğumuz konuları süratli şekilde değerlendirip önümüzdeki günlerde sonuçlandırma gibi bir görüş de ortaya çıktı. Biz kendi açımızdan yaşadığımız sorunları ifade etmiş olmanın yanında görüşmenin olumlu geçmiş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başbakan Yorgancıoğlu, kısa bir süre sonra bunun pozitif sonuçlarını alacaklarını söyledi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.