1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZIT GÖRÜŞLER...
ZIT GÖRÜŞLER...

ZIT GÖRÜŞLER...

Kıbrıs sorununun geleceğiyle...

A+A-

‘Zıt’ görüşler

CTP’li Soyer, seçimlerden sonra tüm sınır kapılarının açılmasını destekliyor, UBP’li Ertuğruloğlu, ‘Önce beyin duvarları açılmalı’ diyor

Remzi Samar-Diyalog

Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala, Kıbrıs sorununun geleceğiyle ilgili tartışmalar da alevlenmeye başladı. Diyalog’un görüşlerine başvurduğu eski Başbakanlardan, CTP milletvekili Ferdi Sabit Soyer, “Kafalar federal çözüme çalışmalı ve iki topluma da büyük fayda sağlayacağı için tüm sınır kapıları açılmalıdır” dedi.

Dışişleri eski bakanlarından, UBP milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu da, sınır kapısı açmakla herhangi bir şeyin çözülemeyeceğini söyledi. Ertuğruloğlu, “Önemli olan beyinlerdeki duvarların açılmasıdır. Karşı taraf, zihinlerdeki Türk düşmanlığını aşma becerisini göstermelidir” şeklinde konuştu.


Soyer: Hedef federal çözüm

CTP milletvekili Soyer şöyle dedi:

“Şu anki konjektürde onlar için en önemli konu Kıbrıs Türk tarafında Federal çözümü yani Anna Planı’nı referanduma getiren zihniyetlerin yeniden güçlenmesini engellemektir. Onların esas stratejik hedefleri bunlardır. Dolayısıyla buna uygun davranıyorlar.

Hem Mağusa Kapısı hem Baf Kapısı hem Derinya Kapısı tüm kapılar açılmalıdır. İki toplum açısından çok büyük faydalar sağlar. Derinya Kapısı’nın açılması Mağusa ve Derinya’nın ekonomik ticari ilişkilerini geliştirir. Baf Kapısı’nın ve Mağusa Kapısının açılması Lefkoşa’da bütün çağlayan bölgesi ile beraber özellikle Surlariçi’ne Arap Ahmet mahallesine yeni bir huzur ve canlılık katar.  “


Ertuğruloğlu:Bizde düşmanlık yoktur

UBP milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu ise Diyalog’a yaptığı açıklamada, sınır kapılarının açılmasına ilişkin olarak şunları söyledi:

 “Sınır Kapısı açmakla bir şey çözülemez. Esas zihinlerdeki Türk düşmanlığını aşma becerisini karşı taraf sergilerse Kıbrıs Türkü’nün özünde ırkçılık özünde düşmanlık diye bir olgu yoktur. Kıbrıs Türkü barışseverdir. Kıbrıs Türkü uzlaşıcıdır. Kıbrıs Türkü demokrattır bu adada birinci sınıf vatandaş olarak özgürlük içerisinde yaşama sevdalısıdır. Bu ada onun adasıdır. Rumların herhangi bir hakkına müdahale diye bir düşüncesi yoktur. Yeter ki kendi haklarına bir tecavüz olmasın. “

 “Geçmişini bilmeyen genç nesil yarattık”

Geçmişi bilmeyen bir gençliğin yaratıldığını anlatan Ertuğruloğlu şöyle dedi:

  “Bir takım gencimizin geçmişte yaşanan sıkıntıları bilmeden maalesef öyle bir gençlik yarattık bunu da görmezden gelemeyiz. Düşmanlık öğretmeme adına yaşadığımız sıkıntıları hiç aktaramadık. Öyle nesiller yetiştirdik ki geçmişte Kıbrıs Türkü’nün yaşadığı sıkıntıları hiç bilmiyor. Bir hayal dünyası içerisinde bu adayı gören bir gençlik yetiştirdik. Şimdi bu gençlerimiz yine bir takım senaryoların kendilerini alet etmesi doğrultusunda bu tür faaliyetler yapıp barış tohumları şudur budur diye yönlendirilmeye çalışılıyor. Adada barış olmamasının tek nedeni Helen zihniyetidir. Onlar da Türk düşmanlığı boyutunu zihinlerinde aşmadıkları sürece böyle göstermelik gençlerin iyi niyetle karşı taraftaki gençlerin de tamamen beyinleri yıkanmış bir şekilde gerçeklerden uzak gençlerimizin yapacağı şu ya da bu faaliyetleri gerçek bir anlaşmaya yönelik herhangi bir olumlu katkısı olacağına ben inanmıyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.