1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZORLA IRZINA GEÇTİ...
ZORLA IRZINA GEÇTİ...

ZORLA IRZINA GEÇTİ...

Kadının zorla ırzına geçtiği iddiası..Teminat şartlarını duyunca hem dünyası, hem de gözleri karardı

A+A-

 

Büyü bozdurmak için Lefkoşa’daki evine gelen kadını 6 Haziran tarihinde tecavüz ve darp ettiği ileri sürülen Ekrem Şimşekyılmaz hakkındaki  soruşturma devam ediyor. Lefkoşa’da dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarılan Şimşekyılmaz, mahkemenin öngördüğü teminat şartlarının ağır bularak fenalık geçirdi. “Ben suçlu değilim, bu suçu işlemedim” diye isyan eden zanlı mahkeme koridorunda baygınlık geçirdi. Mahkemeye çağrılan sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen zanlı daha sonra cezaevine gönderildi.

Polisin mahkemeye aktardığı bilgiye göre tecavüze uğradığı iddia edilen N.S ve tecavüz zanlısı Şimşekyılmaz’dan DNA testi için alınan kan örnekleri ile ilgili analiz raporu henüz KKTC’ye ulaşmadı. Türkiye’ye gönderilen kan örneklerinin sonuçlarının bir ay sonra belli olacağı öğrenildi. Öte yandan zanlı ile N.S’nin olay günü giydiği kıyafetler üzerindeki kriminal inceleme ise henüz bitmedi.

 

Soruşturmaya etki edemez

Soruşturma devam ederken, tüm kanıtları ve tanık ifadelerini toplayan polis, zanlı Şimşekyılmaz’ı soruşturmanın devam eden kısmına etki edemeyeceği gerekçesiyle teminat talebi ile duruşmaya çıkardı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada zanlı hakkında cinsel tecavüz, şiddet tehdidi ve darp suçlarından dolayı başlatılan soruşturmanın devam ettiği ancak zanlının soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceği açıklandı. İddia makamı, TC-KKTC vatandaşı olan zanlının 5 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmasını talep etti.

 

Ağır teminat şartı istendi

Duruşmaya bakan yargıç iddia makamının öngördüğü teminat şartlarını işlenen suçun ciddiyetine göre orantılı olmadığını vurguladı. Yargıç, meydana geldiği iddia edilen olayın çok ciddi olduğunu, teminat şartlarının işlendiği iddia edilen suçla doğru orantılı olması gerektiğini vurguladı. Yargıç, bu bağlamda zanlının tutuksuz yargılanmasına ancak mahkeme veznesine 15 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 100 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Gönyeli’ de 6 Haziran tarihinde meydana gelen olayda zanlının evine misafir olarak gelen N.S’yi üzerindeki büyüyü okuyacağını söyleyerek yatak odasına götürdüğü, burada sol gözüne yumruk atarak darp ettiği N.S’nin elbiselerini zorla çıkarttıktan sonra ırzına geçtiği öne sürülüyor.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.