1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZORLA IRZINA GEÇTİ İDDİASI
ZORLA IRZINA GEÇTİ İDDİASI

ZORLA IRZINA GEÇTİ İDDİASI

Zorla ırzına geçtiği iddiasıyla polis tarafından tutuklanan....

A+A-

UKÜ’de Nijerya uyruklu G.K’nin zorla ırzına geçtiği iddiasıyla polis tarafından tutuklanan Serkan Burkaç cezaevine gönderildi

Tutuklu yargılanacak!

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde Nijerya uyruklu G.K’nin zorla ırzına geçtiği gerekçesi ile polis tarafından geçtiğimiz Pazartesi tutuklanan Serkan Burkaç isimli kişi bugün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Zanlı Serkan Burkaç mahkemede “Ben zorla bir şey yapmadım” dese de 2 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmekten kurtulamadı.

dsc_6470(1)-copy.jpg

Abbas ELMAS

Haspolat bölgesinde bulunan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi öğrencisi Nijeryalı G.K (K-23)’nin zorla ırzına geçtiği iddia edilen Serkan Burkaç, hakkında getirilen davalar görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli müfettiş muavini, zanlı Serkan Burkaç’ın “Müstehcen darp ve zorla ırza geçme” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının söz konusu tarihte saat 02.00 sıralarında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi içinde bulunan Vuni Öğrenci Yurdu önünde Nijerya uyruklu G.K’nin göğüslerini sıktığını ve zorla ırzına geçtiğini kaydeden polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.

Zanlının TC vatandaşı ve KKTC’de turist statüsünde bulunduğuna dikkat çeken polis, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı Burkaç, “Ben zorla bir şey yapmadım” şeklindeki savunmasını yeniledi.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçabileceğine bulgu yaptı ve zanlının yargılanıncaya kadar 2 ayı aşmayacak bir süreyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.