1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZÜMRÜTKÖY’DE OKUL SORUNU
ZÜMRÜTKÖY’DE OKUL SORUNU

ZÜMRÜTKÖY’DE OKUL SORUNU

Zümrütköy’de okul sorunu

A+A-

Zümrütköy İlkokulu, öğrenci azlığı gerekçesiyle kapatılma kararı ile karşı karşıya.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci azlığı gerekçesiyle Zümrütköy İlkokulu’nu kapatma kararını Okul Müdürüne bildirmesinin ardından veliler olaya tepki gösterdi.Veliler, Okul Aile Birliği öncülüğünde bir toplantı düzenleyerek konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

Zümrütköy İlkokulu Müdürü Hülya Kardüz, toplantıdaki konuşmasında kendisinin Eğitim Bakanlığı’na çağrılarak yeni ders yılında Zümrütköy İlkokulu’nda sadece 4 yaş ve anasınıf öğrencilerinin kalacağını, diğer büyük öğrencilerin isteğe bağlı olarak Güzelyurt veya Serhatköy’e taşınacağı kararının bildirildiğini açıkladı.

Toplantıya katılan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen ve müdür tasarrufu yapmak için böyle bir uygulamaya gittiğini savundu. Elcil, okulları kapatmak yerine merkez okullara göçün engellenmesi gerektiğini söyledi.

Zümrütköy Okul Aile Birliği Başkanı Meryem Yücel de okulun kapanması veya çocukların başka bir okula taşınmasına karşı olduklarını ifade ederek, Eğitim

Bakanlığı’nın kararını geri çekinceye dek her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi.Toplantıda söz alan veliler de böylesi bir uygulamaya karşı olduklarını belirttiler.

Toplantıda Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Eğitim Bakanlığı yetkililerinden randevu talep edilip konuya çözüm aranması kararı alındı.Yapılan görüşmelerden sonuç alınmaması halinde 62 öğrencinin eğitim gördüğü Zümrütköy İlkokulu velileri eylem kararı alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.