KARISININ ERKEK ARKADAŞINDAN DAYAK YEDİĞİNİ İDDİA ETTİ!

Yılan hikayesine dönen aile....

Çocuklarım için mücadele ediyorum

Lefkoşa’da ikamet eden Mete Soykan eşi Hatice Soykan’ın kendi yüzünden tutuklanıp, ardından da evinden kovulduğu iddialarını yalanladı

Lefkoşa’da ikamet eden Mete Soykan, eşi Hatice Soykan’ın kendi yüzünden tutuklanıp, ardından da evinden kovulduğu iddialarını yalanladı.

Hatice Soykan, önceki gün KIBRIS’a gelerek, yaklaşık bir ay önce 3 ve 9 yaşlarındaki çocuklarını alarak Güney Kıbrıs’a gittiğini ve evine döndüğünde eşinin şikayeti üzerine tutuklandığını, ardından da evinden çıkarıldığını öne sürmüştü.

İddialar üzerine, bir çocuğuyla dün KIBRIS’a gelen Mete Soykan, eşini evden atmadığını, eşinin Güzelyurt’ta kendi üzerine tapulu evi olduğunu, annesi, babası ve çocuklarıyla birlikte yaşadığını aktardı.

Eşinden ayrı yaşadığını ve 28 Kasım 2014 tarihinde boşanma davalarının görüşüleceğini anlatan Soykan, çocuklarının kendisiyle kaldığını, iki ay boyunca çocukların okula gitmediğini şimdi ise bir ilkokula kaydolduğunu belirterek, “Çocuklarım için mücadele ediyorum” dedi.
Eşinin yaklaşık bir ay kadar önce Güney Kıbrıs’a gitme nedeninin, çocuklarını İngiltere’ye götürmek istemesinden kaynaklandığını ifade eden Soykan, durumu öğrenince eşinin İngiltere’ye çıkışını engellendiğini ve eşinin çocuklarıyla beraber 28 gün Güney Kıbrıs’ta kaldığını kaydetti. Soykan, eşinin 28 Ekim’de KKTC’ye geri döndüğünü ve polis tarafından sınır ihlali ve Muhaceret Yasası tahtından babanın izni olmadan çocuklara çıkış yaptırması nedeniyle tutuklandığını ifade etti.

Şu anda Lefkoşa’da Kızılbaş semtinde ikamet ettiği bilgisini veren Soykan, bu evin eşinin erkek arkadaşının evi olduğunu ve kiracı olarak oturduğunu, kira sözleşmesinin de bulunduğunu da aktardı.

Soykan, İngiltere’den eşyaların kargo ile geldiği ve eşinin talebiyle bu eşyaların Kızılbaş’taki eve götürüldüğünü ve eşinin bu evde kaldığını ispat edebilmek için ve zorla eşyaların konulmaya çalışıldığını kaydetti.

Soykan, 3 Kasım akşamı eşinin erkek arkadaşının kendini evden atmak için saldırdığını, 7 Kasım akşamı ise eşinin erkek arkadaşının bir grup kişi ile birlikte gelerek kendisini çocuklarının önünde darp ettiklerini söyledi.

Soykan, eşinin tutuklanma nedeninin ise mülke tecavüz, kasti hasar ve darp olduğunu dile getirerek, polisin görevini yaptığını kaydetti.

Kıbrıs

 

BASINDA YER ALAN HATİCE SOYKAN'IN AÇIKLAMALARI