1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 15 MAYIS SAAT 03.00'TE TÜRKİYE'DE HAYAT DURACAK
15 MAYIS SAAT 03.00'TE TÜRKİYE'DE HAYAT DURACAK

15 MAYIS SAAT 03.00'TE TÜRKİYE'DE HAYAT DURACAK

Kriz kapıda..

A+A-

Hava-İş 15 Mayıs 2013, saat 3.00 itibariyle greve gidecek.

Hava-İş sendikası 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü Türk Hava Yolları işletmesinin tüm işyerlerinde uygulanmak üzere yerel saatle saat 03.00'da grev uygulamasının başlayacağını bildirerek grev rehberi yayınladı.
 
Hava-İş'ten yapılan açıklamaya göre, bu rehber Hava-İş hukuk müşavirliğince hazırlandı ve hukuki olarak greve katılacak personel, yasa gereği çalışacak personel, greve katılmayanların uğrayacakları zararlar, grev gözcülerinin hakları ve yasal mevzuatı kapsıyor.
 
"300 KİŞİ İŞE ALINMADI DİYE...."
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, 15 Mayıs'ta greve gidecek olan Türk Hava Yolları'nda (THY) ile son bir görüşme yapılıp yapılmayacağı sorusuna,  "Böyle bir talep olursa, mesela Çaykur'da böyle bir talep olmuştu. Biz araya girdik, ciddi şekilde yardımcı olmaya çalıştık. Ama orada başka şeyler oldu, enteresan. Biz, niye greve gitsin deriz. Neden gidilsin THY'de? Nedir sorun, ne derece konuşuldu? Bakanlık olarak bize düşen görev olursa, herkesle olduğu gibi THY ile de ilgili görüşmeleri yaparız" dedi.
 
Çelik, THY'deki tek sorunun iş akdi feshedilenlerin işe geri dönmesi konusuyla ilgili ise, grev sürecine girildiğini söyleyerek, "Tek soruna indirgenmesi de doğru değil. Yalnız o sorun çerçevesinde 76 milyona dönük, bu ise sorun bir haksız uygulamayı da yapmamak gerekiyor o zaman. 300 kişi işe alınmadı diye 76 milyonun hukukunu da dikkate almak gerekiyor. Bir kişinin hukuku bile bizim için önemlidir. 300 kişinin hakkı varsa, yargı kararı varsa o ayrı bir durum. Ama yeni 300 kişileri mağdur etmek gibi bir durum da olmamalı. Onun için çözümü bulmamız gerekiyor" diye konuştu.
Kaynak:Milliyet
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.