1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 2012/13 YILIN FUTBOLCUSU
2012/13 YILIN FUTBOLCUSU

2012/13 YILIN FUTBOLCUSU

UEFA'nın 2011 yılından bu yana verdiği Avrupa'da yılın en iyi oyuncusu ödülünü bu yıl...

A+A-

UEFA tarafından düzenlenen 2012/13 UEFA Avrupa'nın en iyi oyuncusu ödülünü, önemli rakipleri Barcelona'dan Lionel Messi ve Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'yu geçerek kazanan Fransız yıldız, ödülünü UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden aldı.

Oylama, UEFA'ya üye federasyonların her birinden seçilen gazetecilerden oluşan jüri üyeleri tarafından yapıldı.

-Franck Ribery-

Bu yıl ilk kez Avrupa'da yılın en iyi oyuncu ödülü finalinde yer alacak Fransız oyuncu, geçen sezon Bayern Münih formasıyla tüm kupaları almıştı.

Ribery, Bayern Münih forması ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ni, Almanya 1. Ligi (Bundesliga) şampiyonluğunu ve Almanya Kupası'nı kaldırdı. Fransız yıldız, forma giydiği 40 maçta, 2 bin 962 dakika sahada kaldı. Rakip filelere toplam 11 gol bırakırken, 16 da asist yaptı. Yüzde 85,8 başarılı pas yüzdesiyle oynayan Ribery, forma giydiği 39 maçın, 35'inde galibiyet, 3'ünde beraberlik ve 2'sinde ise mağlubiyet elde etti.

UEFA'nın 2011 yılından bu yana organize ettiği Avrupa'da yılın en iyi oyuncu ödülünü, ilk yıl Barcelonalı yıldız Messi kazanmıştı. Ödül geçen yıl ise yine Barcelona'dan İspanyol orta saha oyuncusu Andres Iniesta'ya verilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.