1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ACUN AÇTIĞI SAVAŞI KAYBETTİ
ACUN AÇTIĞI SAVAŞI KAYBETTİ

ACUN AÇTIĞI SAVAŞI KAYBETTİ

ACUN AÇTIĞI SAVAŞI KAYBETTİ

A+A-

Mahkeme, Acun Ilıcalı'nın tekzip talebi üzerine kararını açıkladı.

Habertürk'ün yayın içeriğinin haber değeri taşıdığı ve kamuoyuna aktarılmasının 'olağan olduğu' kanaatine varıldı ve Ilıcalı'nın tekzip talebi reddedildi.

Habertürk'ün kendisine ve yapımcılığını üstlendiği 'Ütopya' adlı programa yönelik karalama kampanyası yürüttüğü iddiasıyla yargı yoluna giden Acun Ilıcalı’ya yargıdan cevap geldi. Mahkeme, Habertürk'ün yayın içeriğinin haber değeri taşıdığı ve kamuoyuna aktarılmasının olağan olduğu kanaatine vararak Ilıcalı'nın tekzip talebini reddetti.

'Survivor All Stars' adlı yarışmada, Habertürk Gazetesi'ni kendisi ve yapımcılığını üstlendiği 'Ütopya' adlı program hakkında asılsız haber ve karalama yapmakla itham eden Acun Ilıcalı, gazeteyi mahkemeye verdi.

'Ütopya' adlı programda yarışmacılardan Semih Öztürk'ün görüntülerinin Habertürk'te haber olmasını hazmedemeyen Ilıcalı, yargıya başvurarak tekzip talebinde bulundu.

Ancak Ilıcalı'ya yargıdan beklemediği bir yanıt geldi. Talebi reddedilen Ilıcalı, bir kez daha başvuruda bulundu, ama yine reddedildi.

'HABER DEĞERİ TAŞIYOR'

Acun Medya Prodüksiyon ve Reklam Hiz. A.Ş.'nin tekzip talep dilekçesini inceleyen 1. Sulh Ceza Hâkimliği, şu gerekçelerle ret kararı aldı:

"Talep dilekçesi ile eldeki yayın içeriklerinin kanun hükümleri çerçevesinde değerlendirilmesinde, talep dilekçesine konu olan yayının, toplumun ilgisini çeken bir televizyon programı olan 'Ütopya' isimli yarışma programında katılımcılardan birinin yayıncı kuruluş tarafından alınan ve hoş olmayan görüntülerin bulunduğuna ilişkin bir haber olduğu anlaşılmış olup, toplumun bu programa ilgisi nedeniyle yayının güncellik, kamu yararı, toplumsal ilgi unsurlarını içermekte olduğunda kuşku bulunmamaktadır. Yayın içeriğinin haber değerini taşıdığı ve basın tarafından kamuoyuna aktarılmasının konunun güncelliği ve kamuoyunun ilgisi nedeniyle olağan olduğu kanaatine varılmıştır.

Tekzip talebinde bulunan başvuru dilekçesinde ve eki olan yayınlanmasını istediği tekzip metninde haberin gerçeği yansıtmadığını iddia etmekteyse de; internet, sosyal medya üzerinden yapılan konuya ilişkin yayınlardan, yayınlanan görüntülerden, tekzibe konu haberde belirtilen hususların doğruluğuna, en azından görünürde gerçeklik ilkesine uygun olduğuna delalet ettiği, görüntülerden alınmış bir kare fotoğrafın da haberin içeriğini en azından görünürde doğrular bir fotoğraf olduğu, yayın içeriğinde talepte bulunanın kişilik haklarını, haber verme hakkı sınırlarını aşar nitelikte ihlal edici nitelikte ifade ve anlatımlara yer verilmemiş olduğu, talebin kabulü için kanuni koşulların oluşmadığı sonuç ve vicdani kanaatine varılmakla, tekzip talebinde bulunanın talebinin reddine karar verildi."

İTİRAZI DA İŞE YARAMADI

Bu karara itiraz eden Acun Ilıcalı'ya bu kez 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nden yanıt geldi. İtiraz dilekçesinin incelenmesinin ardından 1. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararında usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığından itirazın reddine karar verildi.

Akşam

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.