1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. AJDA PEKKAN'A DİYANETTEN CEVAP
AJDA PEKKAN'A DİYANETTEN CEVAP

AJDA PEKKAN'A DİYANETTEN CEVAP

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ünlü şarkıcı Ajda Pekkan'ın 'Beni hayvan mezarlığına gömün' sözlerini değerlendirdi.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Hayvan Mezarlığına gömülme“ konusuna şu cevabı verdi:

“İlk defa duyuyorum. Hepiniz toprak olacağız ve hatta ahirette Amme suresinin son ayetinde şöyle deniyor.

Hepimiz mahşer günü dirildiği zaman hayvanlarda dirilecek ve bizim inancımıza göre hayvanlar eğer bizim üzerimizde hakları varsa onlar da haklarını alacaklar. Ama onlar haklarına aldıktan sonra tekrar toprak olacaklar. Buna insanlar şöyle sesleneceklerdir;

"Keşke ben de onlar gibi toprak olaydım" diyecektir. Ben bu ayet zannediyourm herkese en güzel başta şahsım olmak üzer en büyük mesajdır diye düşünüyorum.

Pekkan ne demişti

Habertürk'e konuşan Süperstar Ajda Pekkan, “Benim 10 kedim, 3 de köpeğim var. Bana kalsa büyük bir çiftlik alıp tüm hayvanlara bakmak istiyorum. Çok güzel empati yapıyorum onlarla. Sağlığımı onlarla buluyorum. O kadar seviyorum ki hayvanları, beni gömerseniz hayvan mezarlığına gömün. Her şeyim onlar” demişti.

Kurban yerine bağış olabilir mi?

Ünlü sanatçı Ajda Pekkan, Kurban kesmek yerine bağış yaptığını ve hayvan mezarlığına gömülmek istediğini açıklamıştı. Ömer Şahin’in bu konudaki sorusuna cevap veren Görmez, “İsmail'in nakdi karşılığı yoktur.

Yani Allah İsmail'e bedel olarak bir koç ikram etti. Hz. İbrahim'e. Kur'an-ı Kerim'in açıklamasıyla yani bir insan inanmıyor olabilir ona bir şey diyemem. Ama inanan bir Mü'min Kur'an-ı Kerim'e inanıyorsa. Kur'an-ı Kerim bize bunu böyle nakleder. İslam dininde bir kural vardır. İbadet alanı içtihada kapalıdır.

Yani bir olay sosyal hayatla ilgiliyse siz İslam'ın sabitelerinden hareketle bir takım yeni yorumlar yapabiliyorsunuz. Ama bu salt ibadet ise namaz gibi, oruç gibi, kurban gibi bir ibadet ise siz yorumlarla bunu değiştiremiyorsunuz. Bana göresi olmaz.

Oruç aç insanların halinden anlamamı sağlıyor. Oruç tutacağıma ben efendim sadece fakirlere yardım ederim diyemez bir insan.

Namaz beni kötülüklerden alıkoyuyor. Ben kalbimi temiz tutarım. Öyleyse namaz kılarım diyemez bir insan. Yani bu ibadet alanıdır ve ibadet alanı tartışma konusu yapmamak lazım.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.