1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDEM: "BÜTÜN DARBELERİN ARKASINDA BATI VARDIR.”
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDEM: "BÜTÜN DARBELERİN ARKASINDA BATI VARDIR.”

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDEM: "BÜTÜN DARBELERİN ARKASINDA BATI VARDIR.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Türkiye'de hiçbir darbe ABD'ye veya Avrupa'ya rağmen olmamıştır. Bütün darbelerin arkasında Batı vardır. Taksim'i bahane ederek, Türkiye'de de darbenin altyapısını oluşturma gayreti içine girdiler" dedi.

A+A-

"TÜRKİYE'DE HİÇBİR DARBE ABD'YE VEYA AVRUPA'YA RAĞMEN OLMAMIŞTIR. BÜTÜN DARBELERİN ARKASINDA BATI VARDIR.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Türkiye'de hiçbir darbe ABD'ye veya Avrupa'ya rağmen olmamıştır. Bütün darbelerin arkasında Batı vardır. Taksim'i bahane ederek, Türkiye'de de darbenin altyapısını oluşturma gayreti içine girdiler" dedi.

AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstinye Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği iftar programına, Erdem'in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi ve Sarıyerli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İftar sonrası davetlilere hitap eden Erdem, önemine vurgu yaptığı sokak iftarlarının insanlar arası paylaşımı artırdığını söyledi.

Birçok engellemeye rağmen milletin bu ramazanı da huzur içinde geçirdiğini kaydeden Erdem, Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylara değindi. Erdem, Somali'de de birçok yardım faaliyetleri yapıldığını anımsatarak, Somalililerin Türklerin gelişinden dolayı şükür secdesine kapandığını kaydetti. Afrika genelinde beyaz insanlara olan bakışın Türkiye ile değiştiğini vurgulayan Erdem, Avrupalıların kıta genelindeki sömürgeci tavrından bahsetti.

- "Darbeye darbe, katliama katliam diyemediler"

Erdem, Mısır'daki darbeyi değerlendirerek, "Mısır'daki darbe halkın yararına yapılmış değildir. Batılılar her zaman İslam'la demokrasinin bir araya gelmediğinden şikayet ederler. Buyurun Mısır'da millet sandığa gitti. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz sandıktan bir netice çıktı. Kuralı da siz koydunuz. Ne yaptılar? Sandığa rıza göstermediler. Halkı isyan ettirmek için her türlü tedbiri aldılar. Darbe yapıldı. Darbeye darbe, katliama katliam diyemediler. Suriye'de bugün 100 binin üzerinde insan şehit edildi. Bunu düşmanlar yapmıyor, o ülkeyi yönetenler yapıyor" diye konuştu.

Arap Baharı'nın Batı'nın istediği neticeyi vermediği tespitinde bulunan Erdem, yeni yöneticilerin halkın lehine çalışmasının bazı odakları rahatsız ettiğini söyledi. Erdem, Tahrir'den daha büyük meydanları dolduranların demokrasi talep ettiğini aktararak, Batı'nın buna sessiz kaldığını kaydetti.

Türkiye'nin de darbelerden çok sıkıntı çektiğini söyleyen Erdem, şöyle devam etti:

"Türkiye'de hiçbir darbe ABD'ye veya Avrupa'ya rağmen olmamıştır. Bütün darbelerin arkasında Batı vardır. Taksim'i bahane ederek, Türkiye'de de darbenin altyapısını oluşturma gayreti içine girdiler. Demokrasilerde insanlar protesto hakkını kullanır, bu doğaldır. Taksim'deki gerekçe nedir, oradaki gerekçe sizi ikna etti mi, aklınıza yattı mı? Ağaçlar kesiliyormuş, Sarıyer bu işi iyi biliyor. Burada ağaçlar katledilerek üniversite yapılmadı mı?"

- "Türkiye uçuyor, uçuyor ama birileri kanatlarımızı kırmak istiyor"

Taksim'deki eylemcilerin işsizlik, açlık veya yolsuzluktan şikayet etmediğine vurgu yapan Erdem, ağaç kesilmesinin ise bahane olduğunu söyledi. Erdem, İstanbul'un çevreciliği AK Parti'yle öğrendiğini belirterek, duvarların dahi çiçekle kaplandığını söyledi.

Taksim ve Gezi Parkı odaklı gelişmelerin Batı destekli olduğunu aktaran Erdem, "Mısır'da yaptıklarını burada denediler ama millet buna prim tanımadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Afrika ziyareti sonrası havaalanına geldiğinde yüz binler oraya koştu. Kazlıçeşme mitinginde milyonlar sokaklara döküldü, hayatında hiç mitinge katılmamış insanlar oradaydı. Bu nedir? Tepkidir, destektir. Hedef sizsiniz, hedef Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

Erdem, İstanbul'a yapılacak 3. köprü, 3. havaalanı ve Kanalistanbul projelerini hatırlatarak, nükleer santraller hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin gösterdiği gelişmenin altını çizen Erdem, "Türkiye uçuyor, uçuyor ama birileri kanatlarımızı kırmak istiyor. Şu anda geldiğimiz noktada parti falan yok. Türkiye'nin varlığı ve yokluğu meselesi vardır. Mısır'da çok onurlu bir mücadele veriliyor, eğer başarılırsa bir daha kimse darbeye teşebbüs edemeyecek. Allah onlardan razı olsun, yardımcıları olsun" şeklinde konuştu.

Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Erdem, hatıra fotoğrafı çektirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.