1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. AY, ÖNCEDEN ATEŞ TOPUYMUŞ
AY, ÖNCEDEN ATEŞ TOPUYMUŞ

AY, ÖNCEDEN ATEŞ TOPUYMUŞ

Bilim insanlarının son araştırmalarına göre, Ay önceden bir ateş topuydu.

A+A-

Alanında uzman bilim adamlarından oluşan Royal Society bilim topluluğunun son konferansında, Ay’ın kökeni ile ilgili araştırma ve teoriler tartışıldı. Ortaya çıkan sonuç ise insanları hayret ettirecek cinsten. Meğer güzelliğiyle insanları büyüleyen Ay, önceden kocaman bir ateş topuymuş.
 
Topluluk tarafından ortaya konan bu teori, günümüzde kabul edilen Ay teorisi ile uyuşmuyor. Bilim insanları arasında genel kabul gören teoriye göre, Dünya'nın oluşumundan önce, Mars büyüklüğünde bir gökcisminin çarpması sonucu, Dünya’nın yörüngesine büyük miktarda madde saçıldı. Bu maddelerin bir güç merkezi etrafında bir araya gelip yoğunlaşması ile uydumuz olan Ay meydana geldi. 
 
Royal Society konferansında ortaya atılan teori ise Ay’ın Dünya yörüngesindeki parçaların bir araya gelmesiyle oluştuğunu reddediyor. Bu teoriye göre, Ay’ın yüzeyi bir magma deniziydi ve soğuyarak, katılaştı.
 
Teorinin temeli eskilere dayanıyor
 
Royal Society konferansında ortaya atılan bu teorinin temelleri, eskilere dayanıyor. NASA’nın Apollo projesi doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalarda, Ay’ın yüzeyinden kaya örnekleri Dünya’ya getirilerek, incelemelerde bulunulmuştu. 1961 ile 1975 yılları arasında uygulanan proje sonucunda Neil Armstrong, Ay’a ayak basan ilk insan olmuştu. Ayrıca, aynı dönemde Rusların göndermiş olduğu robotik cihazlar yardımıyla, Ay’ın kaya özellikleri ile ilgili çeşitli bilgiler edinilmişti. ABD ve Rusya kaynaklı yapılan bu araştırmalar sonucunda elde edilen bulgularda, Ay’ın daha önceden magma olduğuna dair kanıtlar mevcuttu.
 
Royal Society nedir?
 
Royal Society alanında uzman araştırmacılardan oluşan, bilinen en eski bilimsel topluluktur. 1660 yılında oluşturulmuş ve 1662 yılında resmen kurulmuş olan bilim topluluğunun açılışını, dönemin Büyük Britanya Kralı II. Charles yapmıştır. Topluluk şu anda, Birleşik Krallık’ın bilimler akademisi olarak görev yapıyor. Kendi konseyi tarafından yönetilen ve özerk bir yapıya sahip olan topluluk, araştırma derneklerine ve bilimsel kuruluşlara yatırım yapıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.