1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Aylardır beklenen güncelleme yayınlandı! İşte WhatsApp'a gelen son yenilikler
Aylardır beklenen güncelleme yayınlandı! İşte WhatsApp'a gelen son yenilikler

Aylardır beklenen güncelleme yayınlandı! İşte WhatsApp'a gelen son yenilikler

Aylardır beklenen güncelleme yayınlandı! İşte WhatsApp'a gelen son yenilikler

A+A-

Temmuz ayında duyurusu gerçekleştirilen ve oldukça önemli yeniliklere imza atan WhatsApp güncellemesi nihayet kullanıma sunuldu. Güncelleme ile beraber grup katılımcı sayısı 512'ye çıkarılırken, maksimum dosya gönderme boyutu 2 GB'ye yükseltildi.

Günümüzde mesajlaşma denildiğinde ilk akla gelen uygulama olan ve SMS'i adeta tarihe gömen WhatsApp her geçen gün yeni özellikler sunuyor. Buna rağmen maksimum dosya boyutu başta olmak üzere bazı konularda rakiplerinin oldukça gerisinde kalan WhatsApp bunun önüne geçmek için büyük güncelleme yayınlandı.

TEMMUZ AYINDA GÜNCELLEMENİN GELECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

Temmuz ayında yayınlanan bir blog yazısında, Whatsapp, uygulama için gelecekte yayınlayacağı güncellemeye dair ipuçları vermişti. 

Dün gelen güncelleme ile birlikte ise Whatsapp'a şu güncellemeler geldi:

-Arama çubuğunun yan tarafında yer alan simgeye tıklayarak, okunmamış mesajları sıralamak mümkün hale geldi. Bunun yanı sıra yoğun bir şekilde kullanılan mesaj silme özelliğinde iyileştirmeler yapıldı.
-WhatsApp dosya gönderme boyutu 2 GB'a çıktı
-Mesajın hem gönderen kişiden hem de alıcıdan silinmesini sağlayan "Herkesten Sil" özelliğinin süresi artık 2 günün üzerine çıktı. Yani gönderdiğiniz bir mesajın 48 saat sonra bile her iki taraftan silinmesini sağlayabiliyorsunuz.

1-687.jpeg

MAKSİMUM DOSYA GÖNDERME BOYUTU ARTIRILDI

Öte yandan "Benden Sil" özelliğini kullanarak bir mesajı sildiğinizde, bu işlemi ilk birkaç saniye içerisinde geri almak mümkün hale geldi. WhatsApp gruplarında maksimum katılımcı sayısı ise 512'ye yükselirken, maksimum dosya boyutu 100 MB'den 2 GB'a çıkarıldı.

Haberler.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.