1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BAKIMI YAPILDI, DENİZE İNDİRİLECEĞİ ESNADA...
BAKIMI YAPILDI, DENİZE İNDİRİLECEĞİ ESNADA...

BAKIMI YAPILDI, DENİZE İNDİRİLECEĞİ ESNADA...

İzmir'de Alaybey Askeri Tersane'de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, yan yatması sonucu 10 kişi öldü.

A+A-

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersane'de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, yan yattı. Genelkurmay Başkanlığı, ölü sayısının 10 olduğunu açıkladı.

BAKIM SONRASI DENİZE İNDİRİLMEK İSTENDİ

Alabey Askeri Tersanesi'ndeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, bugün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi.

SU ALIP YAN YATTI

Bu sırada, römorkör aniden su alıp Karşıyaka yönüne doğru yan yattı. Olay sırasında bazı kişilerin yaralandığı ve Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

GENELKURMAY: 10 ÖLÜ, 17 YARALI

Genelkurmay Başkanlığı, Alaybey Tersanesi'nde yan yatan 'TCG Değirmendere' römorköründe ölü sayısının 10 olduğunu açıkladı. Yapılan açıklama şöyle: "İzmir Tersanesi'nde havuzda bakımda olan 'TCG Değirmendere' Römorkörü'nün havuzda 'Dalış' esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle alabora olması sonucunda 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır. Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

1 ASTSUBAY, 7 ER, 2 İŞÇİ

Bu arada faciada hayatını kaybedenlerin 1’inin astsubay 7’sinin er 2’sinin ise sivil işçi olduğu bilgisi verildi.

KURTULAN 7 ASKER HASTANEDE

Römorkör havuz içinde yan yatarken, üzerindeki 8 askerin denize atlayıp kurtuldukları ortaya çıktı. Bu askerlerden 7'si Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, diğeri de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

DEV VİNÇ GELDİ

Yan yatan Değirmendere römorkörunun kurtarılması için Alsancak Limanı'ndan dev yüzer vinç de Alaybey Tersanesi'ne getirildi. Dev vincin gemiyi normal konumuna getireceği bildirildi.

VALİ TOPRAK'TAN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Mustafa Toprak, söz konusu tersanede onarılan "Değirmendere Römorkörü"nün havuzdan denize indirilirken henüz belirlenemeyen nedenle yan yattığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.