1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. 'BAKIR İĞNE' KAZANDIRDI! 1 MİLYONA SADECE 2 SORU...
'BAKIR İĞNE' KAZANDIRDI! 1 MİLYONA SADECE 2 SORU...

'BAKIR İĞNE' KAZANDIRDI! 1 MİLYONA SADECE 2 SORU...

atv'deki "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasında Şeyma Özin 125 bin liralık soruda mantık yürüterek "bakır değil, toplu iğne yazardım" dedi ve kazandı. 1 milyon TL için 2 sorusu kaldı

A+A-

Kenan Işık'ın sunumu ile atv ekranlarında yayımlanan ve reyting rekorlarına imza atan "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasına katılan üniversite öğrencisi Şeyma Özin "Cevapları hazırlayan kişi olsaydım şıklara 'Bakır iğne' yazmazdım. 'Toplu iğne' yazardım. Neden bakır yazayım?" düşüncesiyle "Bakır iğne" şıkkını seçti ve 125 bin lira ödüle hak kazandı. Özin, iki soruyu daha bilirse 1 milyon lira kazanan ilk yarışmacı olacak.

Yarışmanın geçen çarşamba akşamı izleyicileri ile buluşan 228'inci bölümüne 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Şeyma Özin damga vurdu. Galatasaray Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde ikinci sınıf öğrencisi olan ve yarışmada "1 milyon lira" hedefleyen Şeyma Özin, ilk 9 soruya doğru yanıt vererek "125 bin lira" değerinde olan 10'uncu soruya ulaştı. "Soğuk savaş döneminde ABD 'West Ford Projesi' adıyla dünyanın yörüngesine hangi nesneden 350 milyon adet yerleştirmiştir" sorusu ile karşılaşan Şeyma Özin, "Şemsiye", "Sis bombası" ve "Su balonu" ile "Bakır iğne" şıkları arasında tahmin yürüterek '125 bin lira' değerindeki soruyu yanıtladı. Risk alan Şeyma Özin, "Cevapları hazırlayan kişi olsaydım, şıklara 'Bakır iğne' yazmazdım. 'Toplu iğne' yazardım. Neden bakır yazayım ki? Demek ki bir özelliği var. Ben olsaydım oraya 'Bakır iğne' yazmayacağım için büyük ihtimalle doğru cevap 'Bakır iğne'dir. Bence çok ince düşünülmüş bir detay" düşüncesiyle son şıkka yöneldi. 10'uncu soruyu cevaplayan ve son kararını "Bakır iğne" şıkkı üzerine kullanan Şeyma Özin, yürüttüğü mantık ışığında soruyu doğru cevaplayarak '125 bin lira' değerinde ödüle hak kazandı fakat yarışmanın süresi dolduğu için Şeyma Özin'in yarışması yarım kaldı. '250 bin lira' değerindeki 11'inci soruya telefon joker hakkı ile giren Şeyma Özin, yarışmaya yarın akşam kaldığı noktadan devam edecek. Şeyma Özin, kalan iki soruya da doğru cevap vermesi durumunda '1 milyon lira' kazanan ilk yarışmacı olacak ve tarihe geçecek.

İŞTE YARIŞMAYA DAMGA VURAN O ANLAR

.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.