1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BAŞKAN ELİNİ CEBİNE ATACAK
BAŞKAN ELİNİ CEBİNE ATACAK

BAŞKAN ELİNİ CEBİNE ATACAK

oluşturulmaya çalışılan kurumsal yapı tekrardan tartışmaya açılıyor.

A+A-

Galatasaray bir avukatın kulübü dolandırmasıyla çalkalanıyor. Geçen sene aracı kurum vasıtasıyla işe başlayan Ayşegül Egemen isimli avukatın sarı- kırmızılı kulübü yaklaşık 500 bin lira dolandırması şok etkisi yarattı. Söz konusu avukatın mülakatında ise kurumsallaşmadan sorumlu idareci Hakan Akbaş’ın bulunduğu belirtildi. Avukatın Türkiye’nin önde gelen bir GSM operatöründen ayrılarak Galatasaray’da işe başladığı ortaya çıktı.

“Skandal” olarak yorumlanan vurgun camiada büyük  ses getirirken, kurumsal yapıyı da Yeniden tartışmaya açtı. Çünkü İç Denetim ve Risk Yönetimi tarafından  ortaya çıkarılan dolandırıcılık, önümüzdeki ay yapılacak mali genel kurulda ciddi tartışmalara yol açacak gibi görünüyor. Sahte evraklarla kulübü 500 bin lira soyan avukatla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulurken, itirafların da yapıldığı belirlendi. Avukatın itiraflarında paraya ihtiyacı olduğu için bunları gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

Yönetim kurulu sıkıntıda
Kulüpte patlak veren dolandırıcılık olayı yönetim kurulu üyelerini de zor durumda bıraktı. Çünkü kadın avukatın sahte belgeleri düzenlerken, evraklarda sadece iki üst düzey profesyonelin imzası var: İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Mali İşler Direktörü Kadri Çıtmacı.

Ancak Galatasaray Kulübü Tüzüğü’ne göre bu ödemelerin yapılması için yönetim kurulu onayı gerekiyor. Eski sistemde yönetim bir sigorta gibi görünüyor ve denetim mekanizması bu nedenle güçlü tutuluyordu. Kurumsal düzenlemeyle beraber bu  ortadan kalkarken mali kongrede kimin sorgulanacağı tartışılmaya başlandı. Çünkü her ne kadar yönetim söz konusu ödemelerden habersiz olsa da, tüzüğe göre onlar sorumlu. İşin ilginç tarafı ise tüzüğe göre ödeme varsa bunun tazmini için Başkan, İkinci Başkan ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı’nın adres olarak gösterilmesi. Burada denetleme kurulunun söz konusu skandalla ilgili harekete geçip geçmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Sarı-kırmızılılarda Faruk Işık’ın hafta başında Sportif AŞ’ ye mali, idari, hukuki ve ticari genel koordinatör olarak atanması ise  yeni tartışmanın fitilini ateşledi. Çünkü yine  kulüp içindeki değerlendirmelere göre, Lutfi Arıboğan’ın  kulüp sportif direktörlüğü ile beraber temsil görevine ağırlık vereceği iddia edildi. Spekülasyonlara neden olan diğer bir konu ise Antalya Havalimanı’nda saldırıya uğrayan Bülent Tulun’la ilgili şu ana kadar  kulüp tarafından herhangi bir deklarasyon yayınlanmaması.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.