1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BBC'DEN MELİH GÖKÇEK'E YANIT GELDİ
BBC'DEN MELİH GÖKÇEK'E YANIT GELDİ

BBC'DEN MELİH GÖKÇEK'E YANIT GELDİ

BBC, Türkiye’de görev yapan muhabirlerinin hedef gösterildiğini dile getirerek bir açıklama yayınladı.

A+A-

Açıklamada muhabirlerinin durumundan duyulan rahatsızlık bir açıklama ile dile getirildi. BBC Küresel Haber Dairesi Başkanı Peter Horrocks, Türkiye'de BBC'yi ve çalışanlarını hedef alan kampanyayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''BBC, Türkiye'de yetkililerce sürdürülmekte olan ve BBC'nin güvenilirliğine darbe vurmayı, muhabirlerini de sindirmeyi amaçlayan kampanya nedeniyle büyük kaygı duymaktadır. Türkiye'deki protestoları izleyen muhabirlerimizden biri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendisine, doğrudan adını anarak sosyal medyada saldırmasının ardından çok sayıda tehdit mesajına hedef olmuştur. BBC ve bünyesindeki bütün gazeteciler tarafsız ve bağımsız gazetecilik ilkesine bağlıdır. BBC muhabirlerinin bu şekilde doğrudan hedef alınması kabul edilemez. BBC'nin yayınları konusunda kurumsallaşmış yorum ve şikâyet mekanizmaları vardır. Türkiye'deki yetkililere bu mekanizmaları kullanmaları çağrısında bulunuyoruz.”

Gökçek'ten Selin Girit'e büyük suçlama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, BBC muhabiri Selin Girit'i İngiltere'ye ajanlık yapmakla suçladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  BBC Türkçe Servisi’nde çalışan Selin Girit'in twitter hesabında paylaştığı “Duran adam değil, durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım. Tüketmeyin. Altı ay tüketmeyin. Dinleyecekler” ve “Taksim'de bize bunu yapan polis Doğu'da neler yaptı? Roboski'yi, KCK davalarını unutmadık. Bu hepimizin özgürlük mücadelesidir” mesajlarına sert tepki gösterdi.

Girit’i “altı ay tüketmeyin” mesajından yola çıkarak “vatan hainliği”yle suçlayan Gökçek, Girit’in BBC’de çalışmasında yola çıkaraksa İngiltere başta olmak üzere yurt içinden kiralanan ajanlarla Türkiye’nin ve ekonomisinin çökertilmek istendiği iddiasında bulundu.

 

Akşam

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.