1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Çalınan Facebook hesabı nasıl kurtarılır?
Çalınan Facebook hesabı nasıl kurtarılır?

Çalınan Facebook hesabı nasıl kurtarılır?

Çalınan Facebook hesabı nasıl kurtarılır?

A+A-

Facebook hesabınızın ele geçirilmesini önlemek, aslında çok kolay.

Facebook hesabınız bir dolandırıcı tarafından ele geçirildiğinde, bu kişi sizin gibi hareket ederek hesabınızda çeşitli işlemler yapabilir ve arkadaşlarınızla iletişime geçebilir. Kullanıcıların artık Facebook'ta neredeyse bütün özel hayatlarını paylaştığını göz önünde bulundurursak böyle bir olasılık oldukça önemli bir risk.

Böyle bir şeyin başınıza gelip gelmediğini anlamanın yollarından biri ise, e-posta adresinizin ve/ya da şifrenizin bir başkası tarafından değiştirildiğini fark etmeniz. Diğer önemli işaretler ise normalde eklemeyeceğiniz kişilerin arkadaş listenizde olduğunu, ve normalde sizinle ilgisi olmayan durum güncellemelerinin yapıldığı ve alakasız mesajların gönderildiğini görmek.

Hesabınızın hack'lendiğini doğrudan kontrol etmeniz de mümkün. Bunun için Facebook şifrenizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz: Facebook'un web sayfasında en üst sağda yer alan beyaz üçgen simgesini tıklayın ve Ayarlar'ı seçin. Ayarlar sayfasından Genel sekmesine gidin ve Şifre'ye tıklayın. Mevcut alanına halihazırda kullandığınız şifreyi girin. Yeni alanına ise güçlü bir şifre belirleyip girin. Bu daha önce hiç kullanmadığınız bir şfire olmalı. Değişikleri Kaydet'e tıkladığınızda Facebook mevcut şifrenizin doğru olmadığını söyleyebilir. Eğer böyle bir durumla karşılaşıyorsanız, hesabınızı hack'leyen kişi bu şifreyi çoktan değiştirmiş demektir. Fakat Facebook bu şifreyi kabul ediyorsa rahat bir nefes alabilirsiniz.

Bu noktada alabileceğiniz bir güvenlik önlemi de mevcut. Ayarlar sayfası üzerinden soldaki Güvenlik sekmesine ve ardından Giriş Onayları'na tıklayın. Burada "Bilinmeyen tarayıcılardan hesabıma erişmek için güvenlik kodu istensin"i işaretleyin ve sonraki adımları takip edin. Giriş Onayları'nı düzenledikten sonra Giriş Alarmları'nı da aktif hale getirin. Böylece sosyal ağ, hesabınıza daha önce erişim sağlamamış olan bir tarayıcı, uygulama ya da bir cihaz üzerinden erişim sağlandığında bunu size bir e-posta aracılığıyla bildirecek.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.