1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. CANLI BOMBANIN HEDEFİ ONLAR MIYDI?
CANLI BOMBANIN HEDEFİ ONLAR MIYDI?

CANLI BOMBANIN HEDEFİ ONLAR MIYDI?

Canlı bombanın hedefi onlar mıydı?

A+A-

Canlı bombanın hedefi turistler miydi?
İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 5 kişinin hayatını kaybettiğini, canlı bomba saldırısının hedefi net olarak belli değil ancak bir turist grubunun yanından geçerken bombayı harekete geçirdiği öne sürülüyor

İstanbul'un en işlek noktalarından Taksim, canlı bomba saldırısıyla sarsıldı. İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı'na yakın bir noktada saat 11.00'de meydana gelen patlama sonucu biri canlı bomba 5 kişi yaşamını yitirdi, 3'ü ağır 20 kişi yaralandı.

Patlamanın olduğu nokta tam olarak caddeyi kesen Balo Sokak'ın çıkışındaki bir döner büfesinin önü. İlk tahminler, canlı bombanın İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na doğru ilerlediği ve patlamanın erken gerçekleştiği yönünde. Görgü tanıklarına göre ise patlama, canlı bomba bir turist kafilesin yanından geçerken gerçekleşti.

İSTİKLAL CADDESİ NEDEN HEDEFTEYDİ?

Vatandaşların ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği İstiklal Caddesi, kentin kalbi konumunda bulunuyor.  Caddede bulunan çok sayıda işyeri, kafe, restoran ve kültür merkezi haftanın her günü ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle hafta sonunda onbinlerce kişinin ziyaret ettiği caddede, patlamanın daha geç saatlerde meydana gelmesi durumunda ölü ve yaralı sayısının daha da artabileceği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.