1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. CANLI YAYINDA CİNAYET İTİRAFI EDEN KADIN YARGIDA!
CANLI YAYINDA CİNAYET İTİRAFI EDEN KADIN YARGIDA!

CANLI YAYINDA CİNAYET İTİRAFI EDEN KADIN YARGIDA!

Avcılar'da inşaat işçisi Medet Altun'u öldürdüğü iddiasıyla atv'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gözaltına alınarak tutuklanan kadın ve sevgilisi olduğu öne sürülen kişinin yargılanmasına başlandı.

A+A-

Avcılar'da inşaat işçisi Medet Altun'u öldürdüğü iddiasıyla atv'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gözaltına alınarak tutuklanan kadın ve sevgilisi olduğu öne sürülen kişinin yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sevda Akbulut ve sevgilisi olduğu öne sürülen Hasan Gül ile ölen Medet Altun'un babası Nazım Altun katıldı. Duruşmada söz alan Sevda Akbulut, olayla ilgili soruşturma aşamasında savunma yaptığını, ilave etmek istediği bir durumun olmadığını belirtti.

Tutuklu sanık Hasan Gül ise ''Hakkımdaki suçlamaları biliyorum. Savunma için süre istiyorum. Avukat tutacağım ve savunmamı avukatımla birlikte yapacağım'' diye konuştu.

Nazım Altun da sanıklardan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini bildirdi. Mahkeme heyeti, savunma için süre istediği ve avukatı olmadığı için tutuklu sanık Hasan Gül'ün sorgusunun bir sonraki duruşmada yapılmasını kararlaştırdı.

Duruşmada tanık olarak ifade veren Sevda Akbulut'un 15 yaşındaki kızı Y.A, cinayet planından haberi olmadığını, ölen Medet Altun'u, annesiyle internette konuştuğu için tanıdığını dile getirdi.

Y.A, olay günü annesiyle evdeyken Medet Altun'un aradığını anlatarak, şunları söyledi:
''Telefonda konuştuğum Medet Altun, annemi sordu. 'İşimiz var' deyip telefonu kapadım. İkinci kez aradı, Avcılar sahile gideceğini ve annemle sadece konuşmak istediğini belirtti. Annem hazırlanıp 16.00 gibi evden çıktı. Biz kardeşimle evde kaldık. Annem 19.00 sıralarında eve döndü. Anormal bir hali yoktu. Ancak biraz korkmuştu. Ertesi sabah polisler eve geldi.''

Bir gün annesiyle babası kavga ettiğinde ağlayarak evden çıktığını ve parka gittiğini ifade eden Y.A, parkta sanık Hasan Gül ile tanıştığını söyledi. Zamanla ağabeyi gibi olan Gül'ü annesiyle de tanıştırdığını kaydeden Y.A, annesinin babasıyla kavga ettiği bir gün intihara teşebbüs ettiğini, kendisinin Gül'ü yardım için eve çağırdığını ve annesine yoğurt yedirdiklerini bildirdi.

Sanık Gül'e, Medet Altun'un annesini rahatsız ettiğini söylediğini de anlatan Y.A, Gül'ün telefon numaralarını değiştirmeleri önerisinde bulunduğunu dile getirdi. Duruşmaya tanık olarak çağırılan Sevda Akbulut'un eşi Cemal Akbulut ise boşanma davası açtığını ve tanıklık yapmak istemediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Hasan Gül'e avukat tutması ve savunmasını hazırlaması için süre verilmesine, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 30 Ocak 2013'te Avcılar sahilindeki kayalıklarda ölü bulunan inşaat işçisi Medet Altun'un olay öncesi Sevda Akbulut'la buluştuğu ve Hasan Gül'ün takibe başladığı anlatıldı.

Avcılar sahiline giden Akbulut ve Altun'un arkasından gelen Gül'ün sopa ile Altun'un başının arkasına 3 kez vurduğu bildirilen iddianamede, Altun'un kayalıklara yığılarak öldüğü, Gül ve Akbulut'un ise Altun'un cüzdanını alarak kaçtığı ileri sürüldü.

İddianamede, Akbulut ile Gül'ün ''tasarlayarak adam öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ''nitelikli hırsızlık'' suçundan 4 yıldan 9 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Televizyon programına katılan Sevda Akbulut, yaklaşık 1 yıl önce ölü bulunan Medet Altun'u, sevgilisi olduğunu belirttiği Hasan Gül'ün öldürdüğünü söylemiş, stüdyoya giden polis ekipleri, stüdyonun bahçesinde bekleyen Gül ile canlı yayında olan Akbulut'u gözaltına almıştı.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.