1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Cicişler Çok Korktu!
Cicişler Çok Korktu!

Cicişler Çok Korktu!

"Şu an Çok korkuyorz"

A+A-

Sosyal medyada dünya çapında konuşulan renk değiştiren elbise Cicişleri korkuttu

Dünya çapında bir fenomen haline gelen ve farklı renklerde görünen kıyafet Esra ve Ceyda Ersoy kardeşlerin de dikkatinden kaçmadı. İnsan beyni görsel algılama üzerinde oynadığı oyunlarda en çok bu aralar eğlenmiş olmalı! Öyle ki geçtiğimiz Perşembe günü sosyal medyadan yayımlanan bir elbisenin rengi dünyayı ikiye böldü. Gerçekte mavi siyah renklerde olan elbise kimisi için resmen sarı-beyazdı…  İskoç şarkıcı Caitlin McNeill tarafından “Bu elbise ne renk” sorusuyla paylaşılan fotoğraf ciddi bir fikir ayrılığına sebep oldu. Sosyal medyada yazılan yorumlar kadar; evlerde, ofislerde, sokaklarda da insanlar elbise rengi üzerinde tartıştılar.

ŞU AN ÇOK KORKUYORUZ

Kısa süre içinde milyonlarca kez tweetlenen elbisenin rengi hakkında anlaşmazlığa düşenlere Esra Ceyda Ersoy kardeşler de katıldı. Ersoy kardeşler instagram hesaplarından yaptıkları paylaşımla kıyafet hakkında şunları yazmışlar:

Soldaki elbise 10 dakikada bir renk değiştiriyor. Sağdaki elbiseyi ise Esra’yla ben farklı renkler görüyoruz ve bunu yeni fark ettik. Şuan çok korkuyoruz. (Günlerdir tartışılan bu konuyu saçma bulup ilgilenmemiştik bile.. Her şey Ceyda’nın; “bunu beyaz sarı gören var mı gerçekten” demesiyle başladı.)

sd-001.jpg

SAHİ ELBİSE NE RENK?

Tartışmalar yaygınlaştıkça uzmanlar da çeşitli açıklamalar yaparak; resmin arka planında kullanılan ışıktan dolayı kimi insanların mavi rengi algılayamadığını ifade ettiler. Beyazı görenler için kabul etmesi zor olsa da; nihayetinde gelinen son nokta elbisenin mavi siyah olduğu yönünde!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.