1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ''ÇOK PİŞMANIM, BEDELİNİ ÖDÜYORUM''
''ÇOK PİŞMANIM, BEDELİNİ ÖDÜYORUM''

''ÇOK PİŞMANIM, BEDELİNİ ÖDÜYORUM''

'Çok pişmanım, bedelini ödüyorum'

A+A-

ÜNLÜ modacı Hakan Akkaya’nın da aralarında bulunduğu 11 sanığın ''uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek'' suçlarından yargılandığı davada, Cumhuriyet Savcısı Güngör Erkoç esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, sanık Hakan Akkaya hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasını ancak tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmaması halinde ise 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istendi.

Mütalaaya karşı beyanı sorulan Sanık Hakan Akkaya, "Çok pişmanım bunun bedelini 10 aydır ödüyorum" dedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

AKKAYA DURUŞMA SALONUNDA
İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık Hakan Akkaya ile birlikte 3 tutuksuz sanık ile 6 tutuklu sanık hazır bulundu. Tek tek söz alan 6 tutuklu sanık uzun süredir tutuklu oldukları belirterek, tahliyelerini istedi. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Güngör Erkoç, "Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek" suçlarından soruşturma yapıldığı ve sanıklar hakkında dava açıldığı belirtildi. Savcı Erkoç, mütalaasında, sanıklardan Hakan Akkaya’nın ifadesinde uyuşturucu madde kullandığını, uyuşturucuyu sanıklardan İbrahim Özbattal’dan temin ettiğini , uyuşturucuyu hiçbir zaman arkadaşları ile paylaşmadığını davetlerde de kullanım için ikram etmediğini söylediğini hatırlattı.

"HAKAN AKKAYA HAKKINDA TEDAVİ VE DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRLERİNİN UYGULANMASI TALEP EDİLDİ"
Savcı Erkoç mütalaasında, sanık Hakan Akkaya hakkında aldığı uyuşturucuları arkadaşlarıyla partilerde dağıttığı ve birlikte içtiklerinin iddia edildiğini, ancak dosyaya sanığın davetlerde uyuşturucu dağıttığına ilişkin delil elde edilemediğini ifade etti. Savcı Erkoç, sanığın uyuşturucu kullandığını dolasıyla eyleminin "kullanmak amacıyla uyuşturucu bulundurumak" suçunu oluşturduğunu ve bu suçtan dolayı cezalandırılamasının gerektiğini belirtti. Savcı Erkoç, sanıklar Emrah Yazar ve Hakan Akkaya hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasını ancak tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmaması halinde ise 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

8 SANIĞIN 5 YILDAN 28’ER YILA KADAR AYRI AYRI HAPSİ İSTENDİ
Savcı mütalaasında, sanık Emre Bekir Özmen’in savunması alınamadığından dosyasının ayrılmasını, 8 sanık hakkında ise "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" ve "uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçlarından ayrı ayrı 5 yıldan 28’er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

"ÇOK PİŞMANIM BUNUN BEDELİNİ 10 AYDIR ÖDÜYORUM"
Mütalaaya karşı beyanı sorulan Sanık Hakan Akkaya, "Çok pişmanım bunun bedelini 10 aydır ödüyorum" dedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarını mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre vererek duruşmayı 17 Nisan 2014 tarihine erteledi.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Hakan Akkaya’nın "Uyuşturucu madde ticareti yapmak veya temin etmek" suçundan 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. Diğer 10 sanığın da benzer suçlardan 5 yıl ila 30 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.