1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DEV TRANSFER GERÇEKLEŞTİ
DEV TRANSFER GERÇEKLEŞTİ

DEV TRANSFER GERÇEKLEŞTİ

Manchester United ara transfer döneminin en büyük bombasını...

A+A-

Manchester United ara transfer döneminin en büyük bombasını patlatarak Chelsea'nin İspanyol yıldızının işini bitirdi.

BBC Sport, Juan Mata'nın transferi için yapılan 37 Milyon Pound'luk teklifin Chelsea tarafından kabul edildiğini duyururken, Sky Sports ise rakamın 40 Milyon Pound olduğunu yazdı.

26 yaşındaki futbolcu, bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra Kırmızı Şeytanlar ile 4.5 yıllık sözleşme imzalayacak.

HELİKOPTERLE GELİYOR

Goal kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Juan Mata gün içinde özel bir helikopterle Manchester United'ın antrenman sahası Carrington'a gelecek ve ardından transfer işlemleri tamamlanacak.

Çarşamba günkü antrenmanın ardından takım arkadaşları ve teknik heyetle vedalaşan İspanyol ortasaha futbolcusu, Manchester United'ın tarihteki en pahalı transferi olacak. Bu rekoru, 2008'de 30.75 Milyon Pound'a gelen Bulgar golcü Dimitar Berbatov elinde bulunduruyor.

Juan Mata, sezon başında Chelsea'nin başına Jose Mourinho'nun geçmesinin ardından sık sık yedek kulübesiyle tanışmaya başlamış ve bu sezon ligde sadece 2 maçta 90 dakika sahada kalmıştı.

2011 yazında 23.5 Milyon Pound bonservis bedeli karşılığında Valencia'dan Londra temsilcisinin renklerine bağlanan Mata, son 2 sezonda da Chelsea'de yılın en iyi futbolcusu seçilmişti.

Real Madrid kulübünün alt yapısında yetişen ve 2007 yazında Valencia'ya transfer olan Juan Mata, 2006 Avrupa U-19 şampiyonluğuna ulaşan İspanya Milli takımının yıldızlarından olmuş ve turnuvada 5 maçta attığı 4 golle gol kralı olmuştu.

Mata, Valencia'daki 3 yıllık kariyerinde ise toplam 179 resmi maça çıkıp 43 kez fileleri havalandırmıştı.

goal

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.