1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ergençler'de 2. çocuk heyecanı
Ergençler'de 2. çocuk heyecanı

Ergençler'de 2. çocuk heyecanı

Ergençler'de 2. çocuk heyecanı

A+A-

Habertürk yazarı Esin Övet, Bergüzar Korel-Halit Ergenç çiftinden bu sene bebek müjdesi gelebileceğini yazdı. Övet, Gonca Vuslateri'nin sürpriz evliliğinin yanı sıra Kenan Doğulu ve Beren Saat'le ilgili dedikoduları da yorumladı

Yeni senenin ilk günleri. Daha çok tazeyiz. Bu seneye güzel bir çiftten güzel bir bebek haberi yakışır. Bu senenin ilk bebek haberi, Bergüzar Korel ile Halit Ergenç’ten gelecek gibi. Çiftin ikinci kez çocuk sahibi olmak istediğini çok iyi biliyorum. Duyduğuma göre olması için de uğraşıyorlar. Yani bu sene ikiliden en yakın zamanda bebek müjdesi gelecek galiba. Gerçekten birbirini seven, evliliklerinde mutlu olan insanlar bir değil on çocuk yapsa yeridir. Bu ikiliye de evli olmak, anne-baba olmak gerçekten çok yakışıyor.

GONCA’DAN TAM BİR TÜRK KIZI HAREKETİ

Gonca Vuslateri, “Hiçbir Türk’le evlenmem, bir Türk’ten de çocuk doğurmam” açıklamasının üzerinden daha bir sene değil, yedi ay geçmeden bir Türk’le, Edip Burak Ertoğan ile evlendi. Hem de tam bir Türk kızına yakışır hareket yaparak sosyal medya ağı Facebook’ta ilişki durumunu “Evlendi” olarak değiştirip “A dostlar, bakınız ben evlendim” diye ilan etti.

Yani geçen sene yılbaşı gecesi evlenen Naz Elmas’ın anında Instagram’da soyadını değiştirmesi gibi bir şey bu. Hanımlar hanımlar, lütfen kendinizi kandırmayın. Siz tam bir Türk kızısınız. Boşuna başkası gibi olma, başkası gibi görünme çabalarından kurtulun.

Türk kadınlarının sevdiği, istediği hareketleri de farkında olmadan sürdüreceksiniz. Bence Gonca bal gibi davullar eşliğinde düğün yapmak; hatta bildiğiniz, ellerine kınalar yakıp “Yüksek yüksek tepeler”i söylemek de istemiştir.

Ama işte ah, o ego yok mu o ego... Farklı olma, “Ben başka mahalledenim” deme çabası. Onun için kasıyorlar da kasıyorlar. Biraz rahat olun hanımlar, beyler. Ne istiyorsanız onu yapın. Eğlenin, keyfini sürün. Kasmayın kendinizi.

EVLİLİĞİ KURTARMAK İÇİN ÇOCUK YAPILMAZ

Evliliği kurtarmak için çocuk yapmaya çalışan insanlar vardır mutlaka etrafınızda. Benim kendimi bildiğim bileli var. Bu ülkenin kanayan yarası. Ünlüler arasında da var maalesef. Son bir aydır Kenan Doğulu ile Beren Saat hakkında, “Evlilikleri çok kötü gidiyor. Çocuk olsun istiyorlar, o da olmuyor. Sırf ilişkilerini kurtarmak için çocuk yapacaklar. Ankara’daki dükkân yüzünden sorunlar da var” sözlerini duyuyor ve çok üzülüyorum.

Kenan Doğulu’nun benim için ayrı bir yeri var. 20 yıldır tanıdığım, sevdiğim özel insanlardan biri. Hatırı her zaman vardır. Ama bu evlilik sonrasında ciddi bir yıpratılma dönemi yaşıyor, farkında değil. Evlendikleri günden bu yana haklarında söylenmedik söz kalmadı. Birlikte katıldıkları ortamda çok mutlu görünseler bile arkalarından konuşulanlar bir türlü bitmek bilmiyor. İnşallah söylenen her şey boş dedikodudan ibarettir, ama evliliği kurtarmak için çocuk yapma olayı varsa durum sevimsiz.

Etrafımda birçok kadın, “Çocuk istiyorum. Çocuk olsun, sonra devam etmezse boşanırım” diyor ya da erkeği eve bağlamak için çocuk dünyaya getirmeye çalışıyor. Benim aklım almıyor, aklım çıkacak gibi oluyor. Korkuyorum, çocuk dünyaya getirip onu bir an olsun mutsuz etme düşüncesine.

Büyükler, “Aman dünyaya gelen büyür. Bak büyüyorlar işte. Bu kadar titiz düşünülmez” diyor, ama memleketin hali ortada. Ortalık mutsuz, tatminsiz, iş sıkıntısı çeken, çalıştığı işte mutlu olmayan, istemediği kadın ya da erkekle birlikte olan, istemediği bir ortamda yaşayan bireylerle dolu.

Yani iş “Doğur, büyür işte” olayından geçti artık. Dünya başka, bambaşka bir boyuta geçti, biz hâlâ eski anlayışla çocuk dünyaya getirip büyütmeye çalışıyoruz.

ELLERİN KIRILSIN EY KADIN!

Dadılar dövüyor, azarlıyor o küçücük yavrucakları. Gizli kamera bunları ortaya çıkarınca isyan ediyoruz, deliriyoruz, çıldırıyoruz. “Çocukları güvenmediğiniz dadılara vermeyin” diye bağırıyoruz tamam da bunları yapan öz anne olunca ne diyeceğiz?.. Hiç güvenilmeyen öz anne olur mu? Kendi öz annesine güvenilmezse kime teslim edilir bu çocuklar?..

Bir kadın 9 ay karnında taşıdığı, emzirdiği, kokusunu içine çektiği yavrusunu nasıl döver? Nasıl kalbine vurur, nasıl beddua eder? Nasıl “Öl” der?.. Aklım almıyor. Almayacak.

Zaten benim, boşandıktan sonra çocukları babasına bırakan kadınları da aklım almıyor. Konya’daki o kadının adını bile anmak istemiyorum. Ellerin kırılsın ey kadın! Çocuğu olsun diye uğraşan kadınlara ayıp, günah, yazık. O çocuğun geleceğine yazık. O çocuğu döverek bir cani yetiştiriyorsun ey kadın!

Etrafta çok görüyorum, çok duyuyorum. Hatta çocuklarını döven kadınları uyarınca ben kötü oluyorum. Ama bundan sonra direkt şikâyet edeceğim. Direkt arayacağım polisi. O yavrucakları ağlatan pislik kadınların ellerinden alsınlar çocukları.

Bazı kadınlar çocukları döve döve arsızlaştırıyor. Ağzım dolu dolu, çok acayip isyan ediyorum. Pazar günü sizler de okuyun ve sinirlenin. Etrafınızda çocuk döven kadın ya da adam varsa onları hayatınızdan çıkarın, hatta şikâyet edin

Habertürk

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.