1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Eşcinsel Olan Futbolcu Sahaya Çıktığında...
Eşcinsel Olan Futbolcu Sahaya Çıktığında...

Eşcinsel Olan Futbolcu Sahaya Çıktığında...

Koke’den eşcinseller ve cinsiyet eşitliği ile ilgili...

A+A-

Atletico Madrid'in başarılı futbolcusu Koke, ülke basınına yaptığı açıklamada kadın-erkek eşitliği ve eşcinsel futbolcuların hakkında konuştu.

İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid’in orta saha oyuncusu Koke, ülkesinde verdiği bir röporajta eşcinsel futbolcularla ilgili açıklama yaptı.

Geçtiğimiz sene Antoine Griezmann’ın, bazı futbolcuların korkularından dolayı eşcinsel olduklarını açıklayamaması konusunda yaptığı açıklamalara katıldığını dile getiren Koke, dikkat çekici ifadeler kullandı.

ICON’a konuşan 26 yaşındaki futbolcu, “Belki de futbolcular arasında eşcinsel yok ya da bu gerçeği insanlara açıklayabilecek cesareti henüz kendilerinde bulamıyorlar. Bence insanlar artık toplumdaki eşitliğe ve eşcinsellere daha fazla saygı gösteriyor. Eşcinsel olan futbolcunun sahaya çıktığında bir farkı olmayacaktır” dedi.

Eşcinsel futbolcularla herhangi bir sorunu olmayacağını sözlerine ekleyen Koke, “Onların durumunu değerlendirmem zor çünkü eşcinsel değilim. Ama onlarla asla bir sorun yaşamam. Kendini nasıl hissediyorsan öylesindir. Bunu kendine kabul ettirmen gerekir. Eşcinsellerle herhangi bir sorun yaşamam” ifadelerini kullandı.

Öte yandan cinsiyet eşitliğini değerlendiren başarılı futbolcu, “Ben eşitlikten yanayım. Erkekler ve kadınlar eşittir ve bir kadın bir erkekle aynı işi mükemmel bir şekilde yapabilir” şeklinde konuştu.

Yıldız isim uzun süredir birlikte olduğu İngiliz öğretmeni sevgilisi Beatriz Espejel ile Mayıs sonunda evlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.