1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Facebook 'a girdi 28 bin TL kazandı!
Facebook 'a girdi 28 bin TL kazandı!

Facebook 'a girdi 28 bin TL kazandı!

Facebook 'a girdi 28 bin TL kazandı!

A+A-

Hackerlar için adeta bir rüya olan Facebook, hacklendi. Çinli bir güvenlik araştırmacısı Facebook'un şirkete ait sunucularına sızmayı başardı.

Facebook hesabı hacklemek bile günümüzde bütün internet kullanıcıları arasında oldukça fenomen olmuş bir konu. Peki ya Facebook sunucularını hacklemek?

Hackerların ağzını sulandıran Facebook sunucuları hacklendi! Çinli birgüvenlik araştırmacısı olan Orange Tsai, bunu başardı.

files.fb.com üzerindeki dosya yükleme uygulamasında kritik bir açık tespit eden hacker, açığı manipule ederek sunuculara erişim sağlamayı başardı.

Orange Tsai bununla da kalmayıp sunucu üzerinde 3 tane XSS açığı, 2 tane uzaktan kod çalıştırılmasına izin veren açık ve 2 tane de yetkilerinizi değiştirmeye olanak sağlayan açık buldu.

Orange Tsai, Facebook Bug Bounty sayesinde bulduğu açıklar için 10.000 $'lık para ödülünün de sahibi oldu.

 

1-014.png

Shiftdelete'in haberine göre ana sunucuya girememiş olsa da Facebook çalışanlarının kullandığı sunucuya sızmayı başaran Tsai, sunucuya sızdıktan sonra oldukça ilginç bir olayla daha karşılaştı.

Sunucu üzerinde başka bir hackera ait olduğunu düşündüğü özel olarak düzenlenmiş bir PHP Shell dosyası vardı. Shell dosyası ile ekstra bir yönetim panelindeymişcesine yetkilere sahip olabilen diğer hackerın amacı ise çok farklıydı.

Tsai'nin bulduğu Shell dosyası Facebook çalışanlarının bilgilerini çalıp yurtdışındaki bir sunucuda depolayacak şekilde programlanmıştı.

Bulunan zararlı Shell dosyası hakkında Facebook'tan herhangi bir açık yapılmasa da, zararlının çoktan sistemden silindiği kesin.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.