1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe'den Dinamo Kiev maçındaki Putin tezahüratı hakkında ilk açıklama
Fenerbahçe'den Dinamo Kiev maçındaki Putin tezahüratı hakkında ilk açıklama

Fenerbahçe'den Dinamo Kiev maçındaki Putin tezahüratı hakkında ilk açıklama

Fenerbahçe'den Dinamo Kiev maçındaki Putin tezahüratı hakkında ilk açıklama

A+A-

Fenerbahçe, dün akşam oynanan Dinamo Kiev maçında tribünlerden yapılan Vladimir Putin tezahüratına ilişkin açıklamada bulundu. Sarı-lacivertli kulüp, tribünlerin reaksiyonunun kabul edilemez olduğunu belirtirken açıklamada, "Geldiğimiz noktada; bu konu üzerinden hem ülkemizin hem de kulübümüzün töhmet altında bırakılmasını, yanlış anlaşılmaya sebep olacak şekilde gündem yapılmaya çalışılmasını ve konunun siyasetle ilişkilendirilmesini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Dinamo Kiev'e 2-1 mağlup olan  Fenerbahçe'de tribünlerde yapılan Vladimir Putin tezahüratı tepki çekmişti. Sarı-lacivertlilerden konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şöyle:

"BUNU BİR SORUMLULUK OLARAK GÖRÜYORUZ"

"UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda sahamızda oynanan Dynamo Kyiv maçında, rakip takımın golünden sonra tribünlerin bir bölümünden duyulan; kulübümüzü temsil etmeyen, kulübümüzün kurumsal duruşunu hiçbir şekilde yansıtmayan bir söyleme karşı bu açıklamayı yapıyoruz. Fenerbahçe  Spor Kulübü olarak etki alanımızla her daim hem ülkemizde hem de dünyada toplumsal ve insani konularda farkındalık yaratmaya özen gösteriyor; bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz.

"SAVAŞA HAYIR!"

Kulübümüz savaş sürecinin başlangıcı olan 24 Şubat 2022 tarihinde bu sürece dair tepki veren ilk kulüp olmuştur. Tüm resmi mecralarımız aracılığı ile dile getirdiğimiz mesajımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz: Savaş; yüreklilik değil, korkaklıktır! #SavaşaHayır. Ayrıca bu hassasiyetimizin en büyük örneklerinden bir diğeri de; Ukrayna'da barışa dikkat çekmek ve maddi-manevi katkı sağlamak amacıyla 'Barış İçin Futbol' diyerek Shakhtar Donetsk ile Nisan ayında sahamızda oynadığımız dostluk maçı ve Shaktar Donetsk takımını her konuda yanlarında olarak günler boyunca ülkemizde ağırlamamızdır.

"SERGİLENMİŞ ABARTILI HAREKETLER, TRİBÜNLERİ GALEYANA GETİRDİ"

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konudaki duruşumuz ve sürecin ilk gününden itibaren tavrımız tüm kamuoyunun malumudur. Dünkü maçın 58. dakikasında rakip takımın bazı oyuncularının, özellikle geçmişte ülkemizde bir takımda forma giyen yedek kalecilerinin gol sonrası sergilemiş olduğu abartılı hareketler, tribünlerin bir bölümünün galeyana gelmesine ve 120 dakika süren maç içerisinde sadece 20 saniye süren bir reaksiyona sebebiyet vermiştir.

"HAKKANİYETLİ BİR YAKLAŞIM DEĞİL"

Sebebi her ne olursa olsun tribünlerimizin bir bölümünden yükselen reaksiyonu Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kesinlikle kabul etmiyoruz. Kulübümüzün duruşunu ve değerlerini asla temsil etmeyen bu söylemin, tüm taraftarımıza mal edilmesi ve kulübümüze sorumluluk atfedilmesi de adil ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir. 

"SİYASETLE İLİŞKİLENDİRİLMESİNİ KINIYORUZ"

Geldiğimiz noktada; bu konu üzerinden hem ülkemizin hem de kulübümüzün töhmet altında bırakılmasını, yanlış anlaşılmaya sebep olacak şekilde gündem yapılmaya çalışılmasını ve konunun siyasetle ilişkilendirilmesini kınıyoruz. Bu gündem vesilesiyle Fenerbahçe Spor Kulübü olarak  spor ve siyasetin birbirinden her zaman ayrı tutulması gerektiği noktasındaki duruşumuzu bir kez daha tüm kamuoyuna hatırlatıyoruz."

Haberler.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.