1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. FLAŞ İDAM AÇIKLAMASI!
FLAŞ İDAM AÇIKLAMASI!

FLAŞ İDAM AÇIKLAMASI!

208 kişi şehit oldu!

A+A-

Başbakan Binali Yılıdırım Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı

Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı: Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. 208 şehidimiz var, 1491 yaralı ve 7 bin 543 gözaltı var. 24 darbeci ölü, 50 darbeci yaralı olarak ele geçirildi. 316 darbeci de tutuklandı."

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Bu kalkışma ülkenin sahip çıkma iradesiyle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Millet bedel ödemesin, gerekirse biz beden ödeyelim' diyerek ortaya koyduğu irade ve milletimizin olayı sükunetle karşılayıp gereken adımların geciktirmeden atmasının büyük bir katkısı vardır. 

PARTİLERE TEŞEKKÜR

Her şeyden önce bu olay kamuoyuna mal olduğu andan itibaren bizimle temasa geçen CHP, MHP, HDP yöneticileri bunun başka bir şey olduğunun burada parti hesabının yapılamayacağının, bu girişimin karşısında olduklarını, hükümete her türlü desteği verme konusunda hazır olduklarını ifade ettiler. Biz de kendilerine teşekkür ettik, 'Sizin desteğiniz görüş farkı gözetmeksizin herkesin meydanlara inmesini ve demokrasi nöbetine dahil olmalarını' istedik ve kabul ettiler. Bu asil davranışlarından dolayı milletim adına teşekkür ediyorum.
 
"TÜRK MİLLETİ YAKIŞIR BİR YAYIN ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİLDİ"
 
Bir başka teşekkürüm basınadır. Böylesine olağanüstü bir durumda Türk milletine yakışır bir yayın anlayışıyla darbenin asla ve asla meşruiyet kazanamayacağını ve bunun Türkiye'nin geleceğine darbe olduğu tezinden hareketle milli bir duruş sergilediler. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.