1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. FOTOĞRAFLAR ADLİ TIP ALBÜMÜNDE
FOTOĞRAFLAR ADLİ TIP ALBÜMÜNDE

FOTOĞRAFLAR ADLİ TIP ALBÜMÜNDE

Baba mezarında dayanamadı

A+A-

2009 yılında 17 yaşındaki sevgilisi Münevver Karabulut’u öldüren, 197 günlük firarın ardından teslim olan, önceki gün de tek kaldığı koğuşunda intihar eden Cem Garipoğlu toprağa verildi. Cem’in babası Mehmet Nida, ağabeyi Levent ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu arka safta cenaze namazını kıldı. Cenaze boyunca ağlamayan baba, mezar başında gözyaşlarına hâkim olamadı.

SİLİVRİ Cezaevi’nde tek başına kaldığı koğuşunda, 24 yıllık hapis cezasının 1849’uncu gününde intihar eden 23 yaşındaki Cem Garipoğlu önceki gün otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cem’in annesi Tülay Makbule Garipoğlu dün saat 06.00’da, camları siyah filmle bir otomobille Adli Tıp Kurumu’na geldi. Güvenlik görevlileri anneyi içeri almadı.

 

1-186.jpg

GİZLİCE ÇIKTILAR

Cem’in cenazesi saat 09.00’da Adli Tıp Kurumu’ndan cenaze aracıyla gizlice çıkarıldı. Yaklaşık 1 kilometre sonra cenaze aracı durdu ve ön koltuğuna Cem’in annesi Tülay Makbule Garipoğlu bindi. Cenaze aracının şoförü peşindeki gazete ve televizyoncuları atlatmak için trafikte oldukça tehlikeli hareketler yaparak, yaklaşık 120 kilometre süratle Karacaahmet Mezarlığı Gasilhanesi’ne geldi. Tülay Makbule Garipoğlu burada cenaze aracından inmedi.  Cem’in cenazesi saat 10.00’da tekrar cenaze aracına konularak Şakirin Camisi’ne getirildi. Cem’in tabutunun yanında, Sümerbank’ın emekli müdürlerinden İlhan Ertan’ın da tabutu vardı.

Son fotoğrafı Adli Tıp arşivinde

SİLİVRİ Cezaevi’ndeki tek kişilik koğuşunda intihar eden Cem Garipoğlu’nun cesedinin fotoğrafı otopsi öncesinde ve sonrasında çekilerek Adli Tıp albümüne konuldu. Adli Tıp Kurumu ve Adalet Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Garipoğlu’nun cenazesi kuruma geldikten sonra bütün prosedürler işletildi ve otopsi başlamadan önce kurumun kadrolu fotoğrafçısı tarafından fotoğraf çekildi. Garipoğlu’na standart otopsi incelemesi yapıldı. Yetkilileri, fotoğrafların ancak mahkeme kararıyla kamuoyuyla paylaşılabileceğini belirtti.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.