1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. GELEN GİDENİ ARATIR MI?
GELEN GİDENİ ARATIR MI?

GELEN GİDENİ ARATIR MI?

‘Muhteşem Yüzyıl’ yayınlandığı ilk günden beri reyting sırlamalarında yükseklerde...

A+A-

Çok sevilen, bir o kadar da tartışmalara vesile olan dizinin Hürrem Sultan’ı Meryem Uzerli, ‘tükenmişlik sendromu’na yakalanınca apar topar hem ülkeden, hem diziden ayrıldı. Senarist Yılmaz Şahin, bu ani gidişin ardından kısa sürede senaryoda birtakım değişiklikler yaptı. Geriye yeni Hürrem’i bulmak kaldı… Bu esnada ‘hık demiş Uzerli’nin burnundan düşmüş’ sahte Hürrem’ler türedi. Neyse ki yeni Hürrem’in bulunması çok uzun sürmedi, Vahide Gördüm, Meryem Uzerli’den boşalan Hürrem Sultan koltuğuna oturdu. Ancak dizinin sadık izleyicisi durumdan çok da memnun kalmadığını sosyal medya üzerinden eleştirilerle dile getirdi. Bakalım yeni sezonda yeni Hürrem seyircinin gönlünü kazanabilecek mi? Oyuncu değişikliği, sık yapılan bir şey olmasa da zaman zaman diziler ‘genellikle mecburiyetten’ böyle şeyler olabiliyor. Kimi çok başarılı, kimi fiyaskoyla sonuçlanan oyuncu değişimlerinin tarihine baktık…

ÖZEL HAYATI ÇOCUKLAR DUYDU

‘Çocuklar Duymasın’ adlı dizide anne karakterini ilk üç sezon Pınar Altuğ canlandırıyordu. Ancak dizinin 4. sezonunda özel hayatıyla gündeme gelen Pınar Altuğ, diziden çıkarılmış, yerine Zeynep Tokuş seçilmişti. Altuğ’un başına gelen olayın benzeri 2005’te Tamer Karadağlı’nın da başına gelince dizinin senaryosu değiştirildi. Meltem ve Haluk işleri nedeniyle ABD’ye gönderildi. Daha sonra ‘Çocuklar Ne Olacak?’ adıyla bir süre daha devam eden dizi, beklenen başarıyı elde edemedi. 2010’da Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ’lu ikinci versiyon çekildi.

BİZİMKİLER’DE ABİ-KARDEŞ DEĞİŞİMİ

Uzun soluklu projelerden biri olan ‘Bizimkiler’, 13 yıl ekranda kalmayı başaran, dönemin en popüler dizisiydi. Bu kadar uzun süre yayınlanınca karakterlerin değişimi de kaçınılmaz oldu. Dizinin yayınlandığı ilk iki yıl Şükrü adlı karakterin kardeşi Şevket’i, Cihat Tamer canlandırdı. Ancak ödemelerin düzenli yapılmaması nedeniyle Tamer, Şevket rolünü Engin Şenkan’a devretti. 1989’da başlayan dizinin değişen bir diğer oyuncusu da Şükrü rolüyle anılmaktan sıkılan Erdal Özyağcılar’dı; yerine Savaş Dinçel geçti.  

SENARYO GEREĞİ DEĞİŞİYOR

İngilizler’in ünlü dizisi ‘Dr. Who’da Dr. Who karakteri, senaryo gereği sürekli değişiyor. İlk Dr. Who, Christopher Ecclestone daha sert ve ‘serseri’ bir görüntü çiziyordu ama ardından gelen David Tennant, daha sonra da Matt Smith ‘takım elbiseleri’yle dolaşan, ‘deli doktor’ karizmasına bürüdüler. Senaryonun kuvveti nedeniyle dizi reyting kaybetmedi, hâlâ devam ediyor.

LEYLA’NIN ORGANLARINDAN LEYLA’LAR

TRT’nin absürt komedi türündeki dizisi ‘Leyla ile Mecnun’unda Leyla karakteri ‘mecburiyetten’ değişti. Leyla’yı oynayan Ezgi Asaroğlu sette tartıştıştığı için  dizinin yeni Leyla’sı Melis Birkan oldu. Zeynep Çamcı ve Müge Boz ise ölen Leyla’nın organlarını aldı.

DOKTORLAR’DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Uzun süre yayınlanan ‘Doktorlar’ dizisinin ikinci sezonunda Ela karakterini canlandıran başrol oyuncusu Yasemin Ergene’nin yerine Sinemis Candemir geçti. Yağmur Atacan da diziden ayrılma kararı alınca yerine Paşhan Yılmazel seçildi. 

LOĞUSA KAPRİSİ!

‘Canan’ adlı dizi, sezona Gamze Özçelik’le başlamıştı. Ancak yeni doğum yaptığı için sorunlar çıkardığı ve yapımcıyla tartıştığı söylenen Özçelik’in işine son verildi, yerine Özlem Conker geldi. 2011’de yayınlanan dizi, kısa soluklu oldu…

HASTALIK DURDURDU ÖLÜM DEĞİŞTİRDİ

‘Spartacus’te başroldeki Andy Whitfield ilk sezonun sonunda lenf kanserine yakalanmıştı. Bunun üzerine dizi bir süre aksıya alındı; Whitfield’ın ölümünün ardından da Liam McIntyre ‘Yeni Spartacus’ oldu. Eleştiriler, dizinin Whitfield’lı ilk sezonunun daha iyi olduğu fakat McIntyre ile de hiç fena gitmediği yönünde... Dizi hâlâ devam ediyor.

YAPRAK DÖKÜMÜ’NDE YAPRAK DÖKÜMÜ

Yaprak Dökümü’nde Şevket karakterini canlandıran Caner Kurtaran, uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle ceza alınca yapımcı firma Kurtaran’ın diziden ayrılacağını duyurdu. 
Dizi hakkında tartışmaların yapıldığı forumlarda izleyicinin gözü eski Şevket’i aradı ve çoğunluk yeni Şevket’i yani Hasan Küçükçetin’i beğenmedi. Caner Kurtaran, tedavi sonrasında yeniden dizinin kadrosunda yer aldı. 

TATLI CADI’NIN İLK KOCASI

70’lerde Samantha’nın burnunu oynatıp büyü yapmasıyla hatırlayacağınız ‘Tatlı Cadı’ çok ünlüydü. Samantha’nın kocası Darrin rolünde Dick York vardı. York’un sırtından sakatlanmasının ve diziyi bırakmasının ardından Dick Sargent rolü devraldı. Aslında Darrin rolü için ilk seçim olan ve sonra tercih edilmeyen Sargent, üç sezon boyunca yani dizi sona erene kadar bu roldeydi.

 

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.