1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Google, 7.2 milyar Doları nereye ödedi!
Google, 7.2 milyar Doları nereye ödedi!

Google, 7.2 milyar Doları nereye ödedi!

1998 yılında kurulan Google, internet dünyasının tamamını ele geçirmiş durumda.

A+A-

İnternetteki trafiğin büyük bir kısmını arama motoru olması sayesinde yönlendiren firma, bu özelliğinin devam edebilmesi için büyük harcamalar yapıyor.

Amerikan internet devi Google, Apple başta olmak üzere pek çok telefon üreticisine tam 7.2 milyar dolar ödedi. Yıldan yıla artan bu ödemenin nedenine ve detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Android cihazların içerisinde varsayılan olarak gelen Google uygulamalarının yanında telefon üreticilerinin kendi internet tarayıcılarında ve uygulamalarında da arama motoru olarak Google geliyor. Bu durum sadece Android cihazlarda geçerli değil. iOS cihazlarda da durum aynı. Varsayılan arama motoru olabilmek için şirketler büyük ödemeler yapıyor. Yandex, ülkemizde ve bazı Avrupa ülkelerinde varsayılan arama motoru olarak gelebilmek için Microsoft’a büyük ücretler ödemişti. Bu ücretler sayesinde de Windows Phone, Internet Explorer ve Microsoft Edge gibi Microsoft servislerinde varsayılan arama motoru olarak gelmişti. Google da benzer bir yol izlemekte.

Firma, pek çok farklı telefon üreticisine ve Opera, Dolphin gibi internet tarayıcı geliştiren kuruluşa varsayılan arama motoru olabilmek için büyük ödemeler yapıyor. 2012 yılında gelirinin %7’sini bu ödemelere harcayan şirket, her yıl daha çok ödeme yapıyor. İnternet kazanç masrafı olarak adlandırılan bu ödemeler, 2017 yılında 7.2 milyar dolar düzeyine ulaşmış durumda. Yatırımcılar ödemelerin artmasından endişe duysa da ödenen ücret, şirketin genel anlamdaki durumunu etkileyemeyecek cinsten. Ayrıca, şirket ürettiği donanımların yaygınlaşmasıyla da bu ücretleri azaltmış olacak.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.